×
En del av Stockholms stad
Musik
The Fountain
Foto: Matilda Rahm

Arkiverat evenemang:

The Fountain


Under Fontänen


Jamklubben The Fountain är tillbaka! Klubben har tagit inspiration från liknande scener i metropoler som New York, London, LA och Berlin och bjuder vid sex tillfällen på livemusik mitt i city.

Vid varje tillfälle kommer The Fountains husband Water Babies att spela en progressiv mix av jazz, r&b, hiphop, funk och soul tillsammans med en särskilt inbjuden gäst. Ibland hostas även The Fountain av en utvald jamhost som guidar publiken genom kvällen. 

Info:

HUSBANDET WATER BABIES
Alex Saltell – trummor, kapellmästare
Johan Christoffersson – sax, kapellmästare
Britta Virves – klaviatur
TBA – bas,
Swingkid – DJ
+++GÄSTARTISTER

Dörrar: 18:30
Konsert set 1: 19:15–20:00
Paus/DJ: 20:00–20:30
Konsert set 2/jam: 20:30–21:30
Stänger för publik: 22:00
Fri entré, men biljett behövs.

Gästartist 30 oktober: GRACIELA CHIN A LOI

En blandning av neo-soul, jazz och en nedärvd tradition från salsapionjären och fadern Don Pancho Chin A Loi beskriver bäst hennes musikaliska värld.

Graciela Chin A Loi har frontat alltifrån gospelkörer och jazzkvartetter till storband och salsaband samt turnerat runtom i Europa och Sverige, skrivit K-pop och samarbetat med både inhemska soul-förmågor och internationella stjärnor. Hon har hittat sitt helt egna uttryck i en kompromisslös värld av progressiv gospel, jazzig rnb och rått sväng. Gracielas ekvilibristiska och djupa stämma tar sig uttryck genom kompositioner med eftertänksam och poetisk lyrik.

Gästartist 6 november: Maydar

Maydar är en stockholmsbaserad artist med rötter i Italien och Irland. Hennes artisteri är en unik kombination av attityd och skörhet och musiken består av pop och r'n'b. Hennes låtar berör teman som hämnd, kärlek, ilska, sex, sorg och glädje.

Maydar, som egentligen heter Alexandra Shanahan, har släppt flera uppmärksammade singlar och nu aktuell med sin debut-EP Fool me twice.

Gästartist 27 november: Sirintip

Sirintip är en svensk-thailändsk vokalist, röstkonstnär och kompositör med inriktning på jazz, pop och elektronisk musik. Förra året släppte hon sitt debutalbum Tribus. Förutom den egna skivan har hon bland annat spelat in musik med Snarky Puppys Bill Laurence, tävlat i den prestigefulla tävlingen Thelonius Monk International Jazz Competition och uppträtt på Guggenheim Museum tillsammans med ABBA:s Benny Fredriksson.

Gästartist 4 december: Amaya

Amaya gästar The Fountain den 4 december. Ursprungligen från Slovenien har hon de senaste åren bott och arbetat i Sverige. Hon har tävlat i Eurovision och deltagit i en mängd pop- och soulprojekt genom åren. Förvänta er långsamma r'n'b jams och en stark scennärvaro! 

Information

Scen

Under Fontänen

Premiär

30 januari 2019

Pris

  • Fri entré:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Fri entré, Under Fontänen

2019-10-30
onsdag
19:00
82 Platser kvar
BOKA / KÖP
2019-11-06
onsdag
19:00
92 Platser kvar
BOKA / KÖP
2019-11-27
onsdag
19:00
94 Platser kvar
BOKA / KÖP
2019-12-04
onsdag
19:00
94 Platser kvar
BOKA / KÖP