×
En del av Stockholms stad
Musik
Lugn & Riedel
Foto: Stina Wirsén

Arkiverat evenemang:

Lugn & Riedel

Sarah Riedel sjunger Kristina Lugns poesi.


Olika spelplatser


Sarah upptäckte Kristina Lugns dramatik och lyrik som tonåring och fick genom projektet Hemligheter på vägen 2009 möjligheten att sjunga några av hennes texter, då i tonsättningar av Georg Riedel. Någonstans då föddes idén att någon gång göra en hel produktion med hennes poesi. Med Kristinas godkännande mynnade snart arbetet ut i en föreställning på Soppteatern 2014 och sommaren 2015 spelades tolkningarna in.

Låtarna är ett slags alternativ visa influerad av jazz. Galghumoristiskt och samtidigt våldsamt sorgligt. Skivan gavs ut hösten 2016 i samband med en föreställning på Stadsteatern. På albumet sjunger Sarah 15 dikter av Kristina Lugn tonsatta av henne själv samt Viktor Skokić, Jonas Östholm och Georg Riedel.

Kristina Lugn debuterade 1972 med diktsamlingen om jag inte och är en av Sveriges mest älskade och lästa poeter. Hon är också en framstående dramatiker och sitter sedan 2006 i Svenska Akademien. Sarah Riedel är flerfaldigt prisbelönta sångerska, musiker och kompositör som med hyllade konserter och grammisnominerat album etablerat sig som en av våra svenska storheter inom visa och jazz.

Hitta till spelplatserna

Fanfaren Farsta
T-bana: Farsta
Färdtjänst: Farstagången 8
Karta

Skarpnäcks Kulturhus
T-bana: Skarpnäck
Färdtjänst:Skarpnäcks allé 25
Karta

Information

Scen

Olika spelplatser

Speltid

0:55 h, ingen paus

Premiär

3 mars 2019

Pris

  • Ordinarie:100 kr
  • Stud. från 26 år:80 kr
  • Ung under 26 år:80 kr
  • Barn t.o.m. 12 år:60 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Fanfaren Farsta, Skarpnäcks Kulturhus

Just nu inga föreställningar inlagda