×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Deborah Levy
Foto: Sheila Burnett

Arkiverat evenemang:

Deborah Levy (England)

I samtal med Agnes Lidbeck


Under Fontänen


Möt den kritikerhyllade författaren Deborah Levy, född i Sydafrika uppvuxen i Storbritannien, i samtal med Agnes Lidbeck. Levy skriver prosa, poesi och dramatik. Hon har rönt kritikerframgångar med romaner som Hot Milk och Swimming home - båda blev nominerade till det prestigefyllda Man Booker-priset. Deborah Levy är 2019 aktuell på svenska med Varm mjölk.

Agnes Lidbeck är författare och kulturskribent. Hon debuterade 2017 med romanen Finna sig som nominerades till Borås debutantpris samma år.

Om Varm mjölk

Sofia Papastergiadis, är engelska trots att hon har ett outtalbart grekiskt efternamn. Helst av allt vill Sofia skriva, men så är det där med hennes mammas ben. Mamma Rose har haft svårt att gå sedan maken Christos lämnade den lilla familjen för att flytta hem till Grekland och bilda en ny familj. Hon har ingen känsel i benen hävdar hon. Nu har mor och dotter satt sitt sista hopp till Doktor Gomez, en specialist på neuropsykiatriska åkommor med en exklusiv klinik i Almería Spanien.

Mor såväl som dotter är desperat i sina strävanden att gå till botten med sjukdomen, men Almería är en märklig provins, belägen mellan öknen och havet, en plats för hägringar och spöklika brännmaneter och vistelsen här ger upphov till fler frågor än den ger svar. Medan Rose går i närkamp med dr Gomez för att få sitt handikapp bekräftat inleder Sofia den långa och mödosamma vägen till självständighet. Och på den vägen, som leder till Grekland, möter Sofia den stolta och fria Ingrid, sömmerskan med de silverfärgade gladiatorsandalerna.

Press

"Det finns egentligen inte mycket jag kan skriva här för att göra den rättvisa."
– Therese Eriksson, Svenska Dagbladet

"Deborah Levys roman Varm mjölk hör till mina starkaste läsupplevelser från de senaste åren." … "Levy skriver med sug och täthet, här vävs thrillerspänning och poetiskt vacker prosa ihop till ett." … "... iakttagelser som sker till synes i förbifarten, men som gör romanen till det mästerverk den är." … "Det är våldsamt och vackert."
– Therese Eriksson, Tidningen Vi

"Deborah Levys Varm mjölk är en egensinnig, febrig och väldigt rolig berättelse om att våga släppa taget."
– Cecilia Ekebjär, Östersunds-Posten

"Det är nödvändig läsning för alla som burit sina föräldrars börda, och längtar efter frigörelse."
– Jenny Lindh, M-magasin

"Hon har ett alldeles makalöst språk där detaljer växer till märkliga bilder och får historien att fara iväg åt alla möjliga håll. Sofia är berättelsens röst, den som funderar på vem hon är och vad hon vill med livet."
– Femina

"… här finns bilder som bränner sig fast som stinget från en brännmanet."
– Kerstin Särneö, Tara magasin

"Deborah Levys språk är vackert, välskrivet och stundtals nästan surrealistiskt."
– BTJSamtalet görs i samarbete med Norstedts. Varm mjölk är översatt av Eva Åsefeldt.

Information

Scen

Under Fontänen

Premiär

25 mars 2019

Pris

  • Ordinarie:140 kr
  • Stud. från 26 år:110 kr
  • Pensionär:110 kr
  • Ung under 26 år:110 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen, Under Fontänen

Just nu inga föreställningar inlagda