×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Chris Kraus
Foto: Carissa Gallo

Arkiverat evenemang:

Chris Kraus (USA)

I samtal med Jenny Tunedal


Årsta Folkets Hus Teater


Möt Chris Kraus, kultförfattaren som gav oss I love Dick. Kraus är författare, konstnär, filmskapare, redaktör, kritiker och professor i kreativt skrivande, bosatt i Los Angeles. Hos oss i samtal med Jenny Tunedal.

Kraus har en bakgrund i New Yorks vitala konst- och performancescen under sjuttiotalet, och är i dag redaktör på förlaget Semiotext(e) – tillsammans med Hedi El Kholti och Sylvère Lotringer. 2019 är Kraus aktuell med den svenska översättningen av Summer of Hate.

Jenny Tunedal är poet, översättare och litteraturkritiker.

Samtalet hålls på engelska.

Om Summer of hate

2005 vaknar Catt Dunlop upp ur en gastkramande och berusande BDSM-lek som fört henne nära döden, och kör hela vägen till Albuquerque. Hon ska investera sina pengar i fastigheter och hitta något som liknar ett "riktigt liv". Allt hon gjort som konstkritiker och gästprofessor är egentligen ett chiffer för något annat.

Summer of Hate utspelar sig i en amerikansk underklassvärld av pånyttfödd kristendom, självhjälp och crack. En blandning av road novel och existentiell noir-roman, som skildrar en politisk verklighet genom filtret av en belägrad romans. Ett hyllat verk från en av USA:s i dag mest spännande författare, i svensk översättning av författaren och kritikern Jenny Högström.

Press

"Summer of Hate är originell, intelligent, ärlig, full av svart humor, och griper tag i läsaren som en obeveklig thriller."
– LA Review of BooksSamtalet görs i samarbete med Modernista och Index – The Swedish Contemporary Art Foundation. Summer of Hate är översatt av Jenny Högström.  


2019 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Årsta Folkets Hus Teater är en av de platser där vi dyker upp under 2019.
Läs om våra nya spelplatser här.

Information

Scen

Årsta Folkets Hus Teater

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

3 juni 2019

Pris

  • Ordinarie:140 kr
  • Stud. från 26 år:110 kr
  • Pensionär:110 kr
  • Ung under 26 år:110 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen, Årsta Folkets Hus Teater

Just nu inga föreställningar inlagda