×
En del av Stockholms stad
Konst/Design
Filmstill ur Interbeing, fotograf Adam Nilsson
Filmstill ur Interbeing, fotograf Adam Nilsson

Arkiverat evenemang:

Martina Hoogland Ivanow

Filmvisning, samtal & bokrelease


torsdag 25 oktober 2018
Klarabiografen • Fri Entré


Torsdag 25 oktober kl. 18:30 är det premiärvisning av Martina Hoogland Ivanows nya verk Interbeing och efter visningen sker ett samtal mellan Martina Hoogland Ivanow, konstnär, Iréne Berggren, fotohistoriker och Annika Wik, filmvetare.

Under kvällen är det även release på boken Early Reading.

Interbeing visas två gånger under kvällen, kl. 18:30 och 19:00.

Förfriskningar serveras.

INTERBEING

Martina Hoogland Ivanow arbetar med fotografi och film i en icke linjär, associativ form ofta genom analoga tekniker. Den fotografiska processen har för henne blivit till ett utforskande av olika beteendemönster och hur jaget relaterar till världen. Intresset för motsatser och mänskliga relationer finns gemensamt i nya såväl som äldre arbeten.

På Klarabion i Kulturhuset visar Hoogland Ivanow filmen Interbeing som ingår i ett projekt i flera delar som hon arbetat med under ett par års tid. I sin helhet består projektet av en dokumentation av sociala strukturer med olika förhållningssätt till tillit och rädsla.

Materialet visas genom en värmekamera, optiken registrerar inte vad ögat ser utan genom temperatur, ett perspektiv där allt levande har samma förutsättningar och representation. Kameran synliggör även en form av värmeskuggor efter beröring, värmen dröjer kvar. Det specifika i tekniken används här som ett sätt att förstärka spår av det mellanmänskliga och lyfta fram det ytterst gemensamma vid allmänna platser.

EARLY READING

Det är även boksläpp på boken Early Reading, (Art and Theory Publishing, 2018). Boken har en fragmentarisk struktur som bygger på skiftningar av perception genom mer eller mindre abstrakta element mot specifika delar ur filmen Interbeing och dokumentation av förberedelser inför demonstration, 1:a maj, Sergels torg, 2016-18. Boken finns till försäljning under kvällen. 


Tack till: Konstnärsnämnden och Art and Theory Publishing.

Filmen har fått stöd från Filmbasen i Stockholm och Svenska Filminstitutet, Producent: B-Reel Films.
Tack till FLIR Systems.

Martina Hoogland Ivanow tilldelades Stockholms ateljéstipendium 2016-2018.

Konst/DesignFri entré