×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt

Arkiverat evenemang:

Debatt och författarsamtal: Fånge i hederns famn


torsdag 21 mars
Fri Entré


Hur är det att leva under ständig kontroll, fruktan och känna skam? Hur är det att dagligen drömma om att leva ett vanligt liv som alla andra – men aldrig få det?

I Galaxia Wallins aktuella bok Fånge i hederns famn får de som lever under hedersförtryck själva berätta. Boken är en skakande skildring av liv som för utomstående kan se helt normala ut, men under ytan innebär något som de flesta inte ens kan föreställa sig.


I ett författarsamtal med efterföljande paneldebatt diskuterar vi hur samhället bäst kan bekämpa hedersförtrycket. Hur ser hederns mekanismer och strukturer ut, och skiljer sig hederskultur från annat patriarkalt förtryck? Har svenska myndigheter och politiker, som vissa hävdar, duckat frågan allt för länge – och istället skjutit över ansvaret på civilsamhälle och enskilda individer? Vad måste göras för att hjälpa de kvinnor och män som hålls fångna i hederns namn?

Kvällen inleds med ett samtal mellan Galaxia Wallin och journalisten Sharon Jåma. Därefter blir det paneldiskussion. Varmt välkomna!

Torsdag 21 mars, kl 17.30-19.00
Under Fontänen, Sergels Torg
Fri entré (begränsat antal platser)
Debatten filmas och streamas live på Facebook

Medverkande:
Galaxia Wallin, journalist och grundare av Centrum för Jämlikhet och demokrati, bokaktuell med Fånge i hederns famn
Gita Nabavi, partiledare för Feministiskt initiativ
Nathan Hamelberg, metodutvecklare på organisationen MÄN/Machofabriken
Mustafa Panshiri, f.d. polis, författare och föreläsare inom integration.

Moderator: Sharon Jåma, journalist SVT