×
En del av Stockholms stad
Film
Anna Eborn

Arkiverat evenemang:

Stockholms Filmskola presenterar Anna Eborn


Klarabiografen


Måndagen den 17 september kl. 18:00 välkomnar vi filmregissör 
och klippare Anna Eborn till Stockholms Filmskolas inspirationsseminarium på Klarabiografen. 

På seminariet kommer Anna berätta om hennes val att arbeta som dokumentärfilmare och om hennes metoder inom såväl teknik som ämnesval. Vi kommer även höra henne berätta om hennes filmer från olika hörn av världen, från South Dakota i USA till Gammalsvenskby i Ukraina med några stopp på vägen i Köpenhamn och på Skaftö på svenska västkusten. Moderator är filmkritiker Jan Lumholdt.

Anna föddes 1983 på Skaftö, i Sverige. Hennes debutdokumentär, Pine Ridge, visades på Venedigs filmfestival 2013 och vann den bästa nordiska dokumentären på Internationella Filmfestivalen i Göteborg 2014. Bland hennes andra filmer kan nämnas: 
Lida (2018)
Epifanía (2017)
Zmiivka (2014)
Pine Ridge (2013)
Baba (2010)
Salon au revoir (2008)

I samband med seminariet kommer Anna Eborn att visa sin film Pine Ridge (2013) "Pine Ridge, en intim skildring av ett indianreservat i South Dakota, fick ett varmt mottagande och reste runt i på olika festivaler runtom i världen.

Seminarier är ett viktigt komplement till den praktiska undervisningen på Stockholms Filmskola. Vi har bjudit in några av våra tidigare elever - Sveriges mest framgångsrika regissörer, fotografer, manusförfattare, producenter, klippare m.m. - för att berätta om det som inspirerar dem, för att prata om film och förutsättning för film i Sverige och utomlands.

Varmt välkomna!

Information

Scen

Klarabiografen

Premiär

17 september 2018

Pris

  • Ordinarie:70 kr
  • Pensionär:70 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film

Just nu inga föreställningar inlagda