×
En del av Stockholms stad
Vällingby
Bokmåndag HT18

Arkiverat evenemang:

BOKMÅNDAG


Vällingby • GRATIS UNDER 26 ÅR


I höst är Bokmåndag tillbaka! I ett samarbete med föreningen Vällingby Folkets hus och Vällingby bibliotek bjuder vi in sex nya inspirerande författare för samtal och läsning. Kom till Vällingbys vardagsrum för att lyssna, umgås och få din bok signerad. 

19 november Joel Mauricio Isabel Ortiz

Joel Mauricio Isabel Ortiz romandebuterade i våras med boken Sången om en son. I boken följer vi Angel som efter att ha blivit adopterad från Colombia till Sverige, verbalt och fysiskt misshandlad av sin pappa, sin mammas plötsliga bortgång vill göra upp med sitt förflutna.

Joel är utbildad på Stockholms Dramatiska Högskola samt Balettakademin i Göteborg. Under 2017 bedrev hen ett residensår på Riksteatern som dramatiker och regissör.

I samtal med Sara Abdollahi, skribent och driver podcasten Hysteria.

3 december Balsam Karam

I Balsam Karams existentiella och gripande debutroman Händelsehorisonten får vi följa Milde som efter att ha kastat brandbomber på det lokala stadsbyggnadskontoret tvingas välja mellan att bli avrättad eller skickas ut i rymden in i ett svart hål. Hon väljer det senare.

Balsam Karam arbetar som bibliotekarie på Rinkeby bibliotek. Hon har gått Biskops Arnös författarskola och Litterär gestaltning i Göteborg.

I samtal med Lisa Lindberg, förläggare Norstedts.

Tidigare under hösten

24 september Andrea Lundgren

Nordisk Fauna  är en novellsamling där författaren Andrea Lundgren undersöker människans längtan efter befrielse eller längtan hem. Även förvandlingen är ett viktigt tema för boken. Hur vi som människor förvandlas när vi åldras och växer.

Andrea romandebuterade 2010 med romanen I tunga vintrars magar och följde upp den med Glupahungern 2014. Hon har även podden Skogarna där hon tillsammans med gästerna diskuterar texter som på olika sätt skapar friktion.

I samtal med Mette Bäverbäck, lärare i skrivande.

8 oktober Johannes Anyuru

Johannes Anyurus Strömavbrottets barn blandar artiklar, essäer, dikter och översättningar. Bokens huvudfrågor spänner mellan rasism, våld, konst, klass och fred. Det är en bok som försöker förstå sin samtid och konflikterna i den.

Johannes debuterade 2003 med diktsamlingen Det är bara gudarna som är nya. 2017 belönades han med Augustpriset för sin bok De kommer drunkna i sina mödrars tårar.

I samtal med Mikael Wranell, dramaturg och konstnärligt ansvarig Teaterresidens på Riksteatern.

22 oktober Mats Jonsson

Nya Norrland berättar serieskaparen Mats Jonsson om konflikten mellan den avfolkade landsbygden och den myllrande staden. Det är en samtidsskildring där han bland annat letar efter Telefonplans själ och undrar varför hans föräldrar blev så arga när han lämnade byn.

Mats Jonsson är född 1973 och uppvuxen i Kramfors. Han har givit ut de självbiografiska serieromanerna Unga norrlänningarHey PrincessPojken i skogen, I detta satans rum och Mats kamp.

5 november Mariama Jobe

I poesisamlingen SANNU skriver Mariama Jobe om livet omkring henne och dem som vanligtvis inte får plats i svenska medier. Hon skriver för höghusens barn som sällan får chansen att publicera böcker.

Mariama är uppvuxen i Jordbro och 2016 vann hon tävlingen Ortens Poesi och utsågs till ortens främsta poet. SANNU är hennes första bok. Hon har gett ut den själv via tjänsten Type & Tell och den är även den första i sitt slag med avsiktliga stavfel.

I samtal med Irina Chiriboga, som driver podcasten Divina Surret.

Information

Scen

Vällingby

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

12 september 2016

Pris

  • Ordinarie:60 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Vällingby

2018-11-19
måndag
18:00
53 Platser kvar
Joel Mauricio Isabel Ortiz BOKA / KÖP
2018-12-03
måndag
18:00
48 Platser kvar
Balsam Karam BOKA / KÖP