×
En del av Stockholms stad
Vällingby

Arkiverat evenemang:

BOKMÅNDAG


GRATIS UNDER 26 ÅR


I januari är Bokmåndag tillbaka! I samarbete med Vällingby Folkets Hus, Klackenbergs Böcker & Papper och Vällingby bibliotek bjuder vi in sex inspirerande och intressanta författare för samtal och läsning. Kom till Vällingbys vardagsrum för att lyssna, umgås och få din bok signerad. Är du lärare tar du självklart med din klass hit!                                                     

  • 21/1 Alexandra Pascalidou

Mammorna

I Alexandra Pascalidous senaste bok Mammorna får du möta 20 mammor bosatta i Sveriges fattigaste och mest utsatta områden. 20 mammors berättelser om våld, kamp, sorg och kärlek. 20 berättelser om en vardag bortom mediernas stereotyper. Mammorna är en bok som nyanserar och fördjupar bilden av förorten

Vi vill med den här boken ge en röst åt dem som det aldrig lyssnats på, berätta deras berättelse med deras ord. Utan filter.

Boken har blivit nominerad till Augustpriset i kategorin årets svenska fackbok.

Alexandra Pascalidou är en flerfaldigt prisbelönt svensk-grekisk författare, journalist och programledare. 2018 fick hon S:t Eriksmedaljen från Stockholms stad för sitt arbete för demokrati, mångfald och rättvisa. Nyligen fick hon också ‪The Global Inspiring Women Worldwide Award 2018.

  • 4/2 Jonas Hassen Khemiri

Pappaklausulen

Jonas Hassen Khemiris nya roman handlar om en pappa som återvänder till Sverige för att hälsa på familjen han en gång övergav. Hans dotter är gravid med fel man, hans neurotiske son har fått egna barn och vill att pappan som nu är farfar ska ta hand om sig själv. Pappaklausulen måste omförhandlas. Men går det? Inte utan krig. 

 Vad är en normal relation? skrev hon. Jag vet ingen som har en normal relation till någon, särskilt inte till sina föräldrar.

Jonas Hassen Khemiri, har skrivit romanerna Ett öga röttMontecoreJag ringer mina bröder och Allt jag inte minns, samt samlingsboken Invasion! med pjäser och noveller. Khemiri är översatt till fler än tjugofem språk och har bland annat tilldelats Borås Tidnings debutantpris och Sveriges Radios romanpris.

  • 18/2 Kayo Mpoyi

Mai betyder Vatten

Det här är berättelsen om hur en flicka blir till.
Adi bor i ambassadens tjänstebostad på Upanga 81 i Dar es-Salaam. Hon har två systrar, den dansande Dina och den ständigt sjuka Mai som stirrar på henne med sina mörka ögon. Hon har en pappa som är skyldig döden ett liv och en mamma med mystiska linjer på kroppen.

Hon har också en smutsig hemlighet.

Kayo har gått Biskops-Arnös skrivarlinje, är medieproducent och just nu gästskrivlärare på Kvinnofolkhögskolan och kursen "Your silence will not protect you". Mai betyder vatten är Mpoyis debutroman och utgår från myter som berättats i hennes familj.

  • 4/3 Melody Farshin

Mizeria

 Trots att de är födda på samma dag, i samma familj, ser tvillingarnas liv och förutsättningar Så olika ut. Något de har gemensamt är den orubbliga fasaden som de håller upp för varandra och för sina oroliga föräldrar. 
Aicha genomlider en djup depression. Hon som alltid varit den stadiga pelaren förändras när hon får uppleva något traumatiskt som lämnar henne med obesvarade gåtor och en rubbad självbild. 

Gräddigt skägg i kontrast till hans grova ansikte, sittandes på blommigt grovsopsrumcafé, walla så många error.

Melody Farshin debuterade som ståuppkomiker 2008. Vi har kunnat se och höra henne på standupscener över hela Sverige och under hennes landstäckande turnéer med Riksteatern och i flera radioprogram. Två år i rad har hon också varit konferencier för den omåttligt populära Poetry Slam-tävlingen Ortens bästa poet.

  • 1/4 Sami Said

Människan är den vackraste staden

 San Francisco är en självutnämnd upptäcktsresande från Afrikas horn, tillfälligt strandsatt i norra Europa. Pengarna är slut och gränserna har stängts. Tillvaron i det nya landet går ut på att hitta ett sätt att ta sig vidare. Till skimret, till Amerika kanske.

Med namnen får de också sina föräldrars drömmar. Det betyder inte tvunget att man måste dit, bara att man bär den som döpt en med sig.

Boken har blivit nominerad till Augustpriset i kategorin årets skönlitterära bok.

Sami Said föddes i Keren, Eritrea, och är uppvuxen på olika ställen, bland annat Göteborg. Sami debuterade med Väldigt sällan fin 2012. 

  • 29/4 Marika Carlsson

Såna som du ska inte vara här

I ”Såna som du ska inte va här” skriver komikern Marika Carlsson personligt om de händelser som har format henne till den hon är i dag. Hon berättar om hur det är att vara adopterad från Etiopien. Hur det är att växa upp i en kristen familj, vara fanatisk pingstvän och vilja frälsa hela världen. Att vara homofob och sedan bli förälskad i en kvinna. Om sökandet efter rötter och rädslan för vad det skulle innebära för hennes egen identitet.

Jag ser på min spegelbild och det känns som att jag tittar på någon annan.

Marika Carlsson är en av våra mest uppskattade komiker och har korats till Årets kvinnliga komiker två gånger på Svenska Standupgalan. Hon har gjort flera framgångsrika föreställningar som även sänts i tv. År 2012 var hon värd i Sommar i P1. I vår programleder hon Melodifestvalen. 

Information

Scen

Pris

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Vällingby

Just nu inga föreställningar inlagda