Teater
Foto: Sören Vilks

Jag är en annan nu

På turné

Jag är en annan nu hade en publik- och pressrosad spelperiod på Kulturhuset Stadsteaterns Lilla scen under våren 2018 och kommer under våren 2019 ges på turné i landet i samarbete med Riksteatern. Nypremiär 19 januari i Landskrona.

Miriam är på väg till sjukhuset för behandling och på vägen besöker hon sin mamma Claire som opererat höften.

Claire pratar mest om sig själv, om sitt liv, om sin ålder, om att sluta röka. Att Miriam har cancer blir som en parentes, något hon inte riktigt tar in.

Men Miriam har bestämt sig – både för att överleva och att nå fram till sin mamma. Deras möten när Miriam är på väg till och från sjukhuset förändrar relationen mellan dem på djupet.

I Riksteaterns uppsättning spelas Miriam av Frida Westerdahl. Frida har medverkat i flertalet pjäser vid Dramaten och på Kulturhuset Stadsteatern, senast 2017 i Hemsöborna. Nu är hon aktuell i TV-serien Stockholm Rekviem (2018). Ann Petrén och Björn Runge har samarbetat flera gånger tidigare, bland annat vann Petrén två guldbaggar för sina roller i Om jag vänder mig om (2003) och Happy End (2011) – båda regisserade av Runge. Som själv vann två guldbaggar för den förstnämnda.

Press

»Runges text och uppsättning glider skickligt mellan svart humor, råhet och ångest« SvD

»Magnifik och lurig« Expressen

»En uppvisning i intuition« DN

»Nedtonat, men med en laddad, rak och koncentrerad kontakt med publiken« SvD

»Ann Petrén blandar brutal humor med maktlöshet« SvD

»Ann Petrén gestaltar fenomenalt rollens vimsiga sätt« Aftonbladet

»Iscensättningen är starkt och nyansrikt spelad« SvD

Medverkande – Riksteatern

Ann Petrén
Frida Westerdahl

Konstnärligt team – Riksteatern

Av och regi: Björn Runge
Scenografi och kostym: Annika Nieminen Bromberg
Mask: Maria Reis
Ljus: Max Mitle
Ljud: Magnus Ericsson

Produktionen är en samproduktion mellan Kulturhuset Stadsteatern och Riksteatern med ursprunglig premiär vid Kulturhuset Stadsteatern Stockholm.

Läs mer på Riksteaterns hemsida.