Teater

Bird on the wire

kvällskonsert

Kafé Klara

Leonard Cohen var en av vår tids stora rockpoeter. Hans förmåga att kryssa mellan det innerligt akustiska till ösigt och rockigt har gjort att han älskats av flera i generationer. Kom och lyssna till låtar från Cohens långa karriär och upptäck de många lagerna bakom den vackra poesin – en suggestiv konsert där Cohens sånger och dikter möts.

2016 gick Leonard Cohen, en av vår tids mest mångfacetterade artister, ur tiden. Cohen var författare, poet, låtskrivare och estradör och hans musik rör sig genom ett otal genrer. Hans karriär sträckte sig över 60 år med låtar som Hallelujah, Suzanne, Take this waltz och Bird on the wire. Leonard Cohens sista album kom bara några veckor innan hans död och är enligt många bland det bästa han har gjort.

Texterna är centrala i Cohens musik. Bakom den vackra poesin ryms ofta referenser till historiska händelser eller till bibeln, livsfilosofiska grubblerier och en stor portion svart humor.

OM MUSIKERNA

Sångerskan Matilda Bådagård har sedan 2006 tolkat Leonard Cohens sånger på scener runt om i Sverige. Tillsammans med mulitimusikanterna Sara Niklasson och JesperAndersson, skapar de en suggestiv konsert där Cohens sånger och dikter möts. Arrangemangen går från det innerligt akustiska till sväng och stök och vi får höra låtar från hela hans långa karriär.

OBS! I föreställningen förekommer rök och kraftigt blinkande ljus (strobljus)

Kafé Klara

23 februari 2018

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater, Kafé Klara, Soppteatern, Klara Nätter