×
En del av Stockholms stad
Teater
Storydox
Foto: grafik: Mats Rehnman

Arkiverat evenemang:

Storydox

Vanliga människors ovanliga berättelser

Berättar-succén Storydox fortsätter hos Kulturhuset Stadsteatern. Med sitt ärliga tilltal och till synes enkla berättarmagi, är Storydox dokumentära berättarscen en plats för dig som älskar berättelser direkt ur livet.

Varje kväll på Storydox går fem personer upp på scen och berättar avgörande historier ur sina egna liv. Med inspiration från bland annat amerikanska The Moth skapas unika berättarkvällar där ingen historia är den andra lik. En mick, en människa, en berättelse. Och en varm publik som får lyssna och förundras.

Torsdag 8 februari - Brytpunkt

Den här gången hör du berättelser om brytpunkter och vändpunkter. Hör säljaren som efter en transformativ natt i Indien säger upp sig för att satsa på sin kreativitet. Socionomen som i Tanzania tar sig an en prostituerads liv och dras in i ett letande på liv och död. Kvinnan som växer upp utanför civilisationen. Den ensamkommande killen från Afghanistan som spelar Spöksonaten när avslaget kommer. Och pristagaren från Ortens Bästa Poet om att rymma hemifrån för frihet, och straffas för det.

Medverkande: Nicole AssineRagnhild GlimregnNader HayatiAnette Manoti och Iman Talabani.

Varje person är coachad av professionella storytellers och varje scenevent händer bara en enda gång.

Storydox är ett samarbete med Produktionsbolaget Munck och Fabula Storytelling.

Remi Tawose
Zippora Sznajderman
Agnes Rehn Storydox
Wendy
Patrik Storydox
Ebba Junker
Anette Storydox