×
En del av Stockholms stad
Teater
Killarna
Foto: Johan Gunséus

Arkiverat evenemang:

KILLARNA

Av Johanna Salander


Kilen • Från 13 år


Killarna är en föreställning om maskulinitetsnormer och manlighet. Den handlar om drömmar som kunde ha varit om normen inte vore så snäv och svår att balansera. Om samtal, beroende, värme, utelämnande och sånt alla relationer borde få innehålla.

Killarna visar en manlighet vi önskar oss, helt enkelt en mänsklighet. Det är en föreställning som hyllar vänskapen och utmanar våra idéer om gränserna för våra drömmar. Det är hudnära, vardagligt och känslostarkt, ackompanjerat av Min Stora Sorgs dansanta discobeats.

Press

"Med utmärkt skådespeleri och finstilt lågmält manus gestaltar Ögonblicksteatern en manlig vänskap efter machokulturens död." /Västerbottens Kuriren

"Skådespelarna Stefan Andersson och Sebastian Sporsén ger en trovärdighet åt dialogen som stundtals är intim och hudnära ... Salander som också har regisserat har hittat en fin balans mellan de två killarnas själsliv och avtäcker våra föreställningar om vänskapen dem emellan." /Folkbladet

Om Ögonblicksteatern

Ögonblicksteatern, Umeå, spelar om vår samtid och riktar strålkastarna dit samhället skaver. Till det osynliggjorda, det oupptäckta, det osande och otillåtna för att göra det tillgängligt och förtrollande. Ögonblicksteatern försöker ständigt hitta nya berättelser att gestalta på scenen. För att tro att en annan verklighet är möjlig behöver nya bilder av verkligheten presenteras.

http://www.ogonblicksteatern.se/

Information

Scen

Kilen

Speltid

1:10 h, ingen paus

Premiär

1 mars 2017

Pris

  • Ordinarie:175 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater, Kilen

Just nu inga föreställningar inlagda