En del av Stockholms stad
Skärholmen
Foto: Petra Hellberg

För lärare

Förutom att vi spelar skolföreställningar i Skärholmen arbetar vi med att skapa möjligheter för att du som lärare ska få hjälp och inspiration till att fördjupa teaterupplevelsen tillsammans med dina elever. 

Inspirationsmaterial

Vi arbetar fram ett specifikt inspirationsmaterial utifrån varje föreställnings tema och form som du som lärare kan använda för efterarbete. Här kan du hämta inspriationsmaterialet för föreställningen Norrtullsligan: Inspirationsmaterial för lärare (PDF) 

Lärarträffar

I samband med varje föreställning bjuder vi in till en lärarträff då vi oftast visar hela föreställningen och regissören berättar om arbetet. 

Förbereda gruppen

Här följer några förslag på vad du som pedagog kan göra för att förbereda gruppen inför ett teaterbesök. Välj eller anpassa momenten efter gruppen. 
Läs här: Inspirationsmaterial - Att gå på teater (PDF)

Studiebesök 

Kom på studiebesök och titta bakom kulisserna på vår scen i Skärholmen med din klass! Vi kan också ordna så att ni får träffa regissör, skådespelare, scenograf, tekniker eller andra som arbetar med teater.

Teaterordlista

Vem gör vad och vad finns på teatern? En lista skriven i samarbete med barn från Botkyrka.  Läs här: Teaterordlista (PDF)

Kontakt

Har du särskilda önskemål, behov eller frågor kring hur just dina elever ska få ut mer av teaterbesöket - kontakta oss gärna!

Kommunikatör, Asynja Gray
asynja.gray@stadsteatern.stockholm.se

Kommunikatör, Emma Gouveia Berggren
emma.berggren@stadsteatern.stockholm.se