×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Min granne Totoro affisch
Foto: Triart

Arkiverat evenemang:

MIN GRANNE TOTORO

Skärisbiografen ● Barntillåten


Premiär 29 december 2018
Skärisbiografen


Hayao Miyazakis tidlösa sagovarelse är feelgood i sin allra vackraste form.

Systrarna Tsatsuki och Mei har flyttat till landet med sin pappa eftersom deras mamma ligger på ett sjukhus i närheten. När Mei utforskar det nya hemmet upptäcker hon att delar huset med några märkliga varelser och ännu konstigare grannar. Bland annat en stor lurvig varelse som hon kallar Totoro. Deras möte är början, inte bara på en fantastisk vänskap, utan också på ett av filmhistoriens charmigaste familjeäventyr.

Min granne Totoro tillhör Hayao Miyazakis allra mest älskade filmer och den godmodiga varelsen har inte bara blivit Studio Ghiblis mest kända figur utan också dess varumärke.


PRESS

Det enda som har gått riktigt fel när det gäller ”Min granne Totoro” är att det tagit nästan 20 år efter ursprungspremiären för filmen att få en svensk premiär. Det påverkar dock inte filmen i sig, som åldrats med värdighet tack vare sina fina teckningar och tidlösa historia. Jag kan inte svära på att ”Min granne Totoro” är världens bästa barnfilm, men jag har mycket svårt att tänka mig många filmer som är bättre.
-Moviezine

Som ofta i Miyazakis filmer är naturen besjälad och genom ömsesidig respekt för varandra och tingens ordning fungerar samvaron mellan mytiska väsenden och människan bra. Ett exempel är sotbollarna som bor i familjens hus när de flyttar in där. Dessa sotvarelser återkommer förresten även i "Spirited Away" (2001). De flyttar alltid in i övergivna hus och de gör ingen förnär, men det hör till sakernas natur att det är dags för dem att lämna huset när nya människor flyttar in i det. De finns i mörka vrår och det är inget konstigt alls med det. Naturen är helt enkelt full av magi.
-Russin.nu 

Trots att Hayao Miyazakis ”Min granne Totoro” är från 1988 känns den fortfarande fräsch och, ja – underbar. Detta måste vara en av de bästa animerade barnfilmer som någonsin gjorts. Den är befriande fantasifull samtidigt som den är psykologiskt realistisk.
-Hälsingborgs Dagblad


OM FILMEN

Ålder: Barntillåten
Orginaltitel: Tonari no Totoro
Språk: Japanska
Textning: Svenska
Genre: Drama
Land: Japan
Inspelningsår: 1988
Regi: Hayao Miyazaki
Producent: Toru Hara
Manus: Hayao Miyazaki

Min granne Totoro
Min granne Totoro
Min granne Totoro
Min granne Totoro
Min granne Totoro
Min granne Totoro

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

1:28 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Barn, Ung

2018-12-29
lördag
17:30
135 Platser kvar
BOKA / KÖP
2019-01-02
onsdag
12:15
140 Platser kvar
BOKA / KÖP
2019-01-07
måndag
15:15
140 Platser kvar
BOKA / KÖP