×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Lacques Leonard El Payo Chac

Arkiverat evenemang:

Jacques Leonard - El Payo Chac

Skärisbiografen ● Från 15 år


23 september 2018 15:15
Skärisbiografen


Skärisbiografen samarbetar med Re:Orient för att visa filmer ur deras Roma festival. Re:Orient är Sveriges främsta ambulerande tillflyktsort för ”orientalisk” kultur och Nordens största arrangör av kultur- och nöjesevenemang med fokus på Mellanöstern, Nordafrika och Balkan. 


Om filmen Jacques Leonard - El Payo Chac

Dokumentären handlar om den franska äventyraren och fotografen Jacques Léonards spännande liv. Fotografen förälskade sig i den vackra romska kvinnan Rosario Amaya och bosatte sig med henne i Barcelona under 20-talet. I dokumentären skildras hans liv med den romska minoriteten, i femton år var hans arv lagrat i ett förråd. Först när hans barn Santiago och Alex började rota i faderns efterlämnade ägodelar upptäcktes tre tusen negativbilder, bilder som i huvudsak har romerna och romskt liv som tematik. Hans fru Rosario fanns rutinmässigt med på bilderna, Léonard levde med romerna som en familjemedlem vilket gav honom möjlighet att på ett mycket autentiskt sätt porträttera det verkliga livet inom ramen för familjens intima sfär. Det gör honom till en betydelsefull skildrare av den romska kulturen för en bredare publik.

Cirka 18.000 av Léonards negativbilder har förvärvats av Barcelonas fotografiska arkiv sedan oktober 2010. Dokumentären är producerad av Curt Ficcions Curt Produccions i samproduktion med TVC och TVE.

Regissör: Yago Leonard
Land: Spanien
År: 2011
Språk: Spanska och franska med engelsk undertext

Roma festival

Välkomna till den av Re:Orient och SIRF arrangerade Roma festival – en festival som lyfter fram den romska kulturen genom ett program av musik, film och samtal.I samarbete med Kulturhuset Stadsteatern, Stallet, Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen, Skarpnäck Kulturhus och Zita. Med stöd av Stockholm stad. Läs mer på Re:Orients hemsida här

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

1:01 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Ung, Fri entré

2018-09-23
söndag
15:15
140 Platser kvar
BOKA / KÖP