×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Gordon och paddy affisch

Arkiverat evenemang:

Gordon och Paddy

Skärisbiografen ● Barntillåten


25 november 2018 11:15
Skärisbiografen


En nöttjuv härjar i skogen. Kommissarie Gordon måste fånga tjuven. Sorgligt nog är han den ende polisen i hela distriktet och tvingas stå ensam i snön och vakta hålet där nötterna stulits. Han som egentligen är bäst på att lyssna, tänka och stämpla. Om han bara hade en assistent, en liten, snabb och duktig polisassistent! Då skulle de tillsammans kunna lösa fallet.

Om regissören

Linda Hambäck har sedan 2004 främst arbetet med animerad film och 2011 grundade hon produktionsbolaget LEE Film. Hon har tidigare producerat de animerade delarna i Malik Bendjellouls Oscarsbelönade Searching for Sugar Man, Jonas Odells kortfilmer Tussilago och Lögner och Jessica Lauréns och Stina Wirséns Vem-filmer. Senast regisserade hon Bajsfilmen - Dolores och Gunellens värld 2016 och innan dess regisserade hon Tänk om… tillsammans med Marika Heidebäck 2014.
Gordon & Paddy är Linda Hambäcks första långfilm.

 

PRESS

En riktig måbra-film för hela familjen och där de minsta kan följa med. Filmen bygger på Ulf Nilssons och Gitte Spees böcker om Kommissarie Gordon.
- Kulturbloggen

Filmen rymmer många känslor vilka både form- och färgmässigt kommer till uttryck i animationen. Här mixas rädsla och skräck med glädje och trygghet. Bilderna blir aldrig heller platta utan får en djupverkan som inte alltid är så vanlig i animation för så små barn. Det lugna tempot gör att även en fyraåring får lite tänketid mellan varven.
- Sydsvenskan

Gordon & Paddy är väldigt annorlunda mot merparten av dagens barnfilmer. Den har ett lågt tempo och behandlar på ett mycket imponerande sätt väldigt vuxna ämnen som att acceptera att bli gammal och inse att man kanske inte klarar av allt man kunde förr, vänskap mellan generationsgränserna, fördomar och att övervinna sina rädslor.
- Filmfenix

OM FILMEN

Ålder: Barntillåten
Orginaltitel: Gordon & Paddy
Språk: Svenska
Textning: Svenska
Genre: Tecknat 
Land: Sverige
Inspelningsår: 2017
Regi: Linda Hambäck
Skådespelare: Stellan Skarsgård, Melinda Kinnaman, Felix Herngren, Tove Sacklén, Mingus Broman

Gordon och paddy
Gordon och paddy
Gordon och paddy
Gordon och paddy

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

1:02 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Barn/Ung

2018-11-25
söndag
11:15
132 Platser kvar
BOKA / KÖP