×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Foto: Roy Export SAS

Arkiverat evenemang:

Chaplins pojke

Skärisbiografen ● Barntillåten


16 december 2018 15:15
Skärisbiografen


Dags för en klassiker på Skärisbiografen. Passa på, se Chaplins pojke på bio och låt detta vara barnens första svartvita stumfilm!

Tänk, att det är möjligt att se en film som är nästan 100 år gammal på bio. Ingen filmpersonlighet har någonsin nått samma ikoniska status som Charlie Chaplin. Han är filmhistorien personifierad och ett kärt och roligt möte på den vita duken för både stora och små.

I filmen Chaplins pojke (från år 1921) är barnperspektivet förvånansvärt modernt och gripande. Filmen handlar om en liten pojke som blir bortlämnad av sin mamma. På ett överraskande sätt hamnar pojken hos Charlie Chaplin som tar hand om honom som om det vore hans eget barn. De bygger upp ett liv tillsammans i ett fattigt område i en amerikansk storstad. De är lyckliga trots att de har så lite, för de har trots allt varandra. Plötsligt finns det krafter som vill hålla dem isär och då är det upp till dem att visa att blod inte alltid är tjockare än vatten. 

Chaplins pojke är en av de finaste skildringarna av en ömsint fader-son-relation i filmhistorien. Det var Chaplins första långfilm och med rötterna i slapstick-komisk samhällssatir jobbade Chaplin för att ständigt förfina och förnya sin genre och lyckades med att nå alla melan 5 och 105 år.

Om filmen

Ålder: Barntillåten.
Språk: Stumfilm med svensk text
Originaltitel: The Kid
Genre: Dramakomedi
Land: USA
Längd: 1:08 h
Inspelningsår: 1921
Regi: Charlie Chaplin
Skådespelare: Charles Chaplin, Edna Purviance, Jackie Coogan

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

1:08 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Barn, Ung

2018-12-16
söndag
15:15
140 Platser kvar
BOKA / KÖP