En del av Stockholms stad
Skärholmen

Bio

Den nya bion i Kulturhuset Stadsteaterns lokaler invigdes på Skärholmsdagen den 9 september med glitterregn, massor av ballonger och popcorn. Nu pågår planeringen av filmprogrammet och vi samlar in tankar från alla som vill se filmer på bion och alla som vill samarbeta och visa film på bion.

Under hösten kommer det att planeras in filmvisningar och bion kommer att öppna upp för regelbundna visningar från och med december 2017.

Det kommer att visas dokumentärer och spelfilmer, kortfilmer och animerat från olika delar av världen. Filmfestivaler och andra speciella samarbeten kommer att göra det möjligt att visa filmer som annars inte skulle visats. Filmerna kommer att riktas till barn, unga och vuxna.

SKOLBIO

Att se film på bio som barn är en upplevelse som lägger grunden för framtida biobesök och filmupplevelser. Skolbio kommer att vara en viktig del i biografverksamheten och det kommer att bli filmvisningar för alla åldrar från förskola till gymnasiet. Med fokus på barn och unga planerar vi ett program som tar upp viktiga ämnen som är relevanta. Både på skoltid och efter skolan.

TYCK TILL OM DIN NYA BIO!

Vad har du för idéer och förhoppningar på din nya bio i Skärholmen? Vill du ha en filmklubb, få filmtips, se film med vänner och familj? Kanske se film med klassen och göra egna filmer? Eller visa dina egna filmer? Träffa regissörer eller andra filmarbetare i samband med filmvisningar? Samarbeta med oss? Berätta!

Mejla oss på: bioskarholmen@stadsteatern.stockholm.se