×
En del av Stockholms stad

Kulturhuset Stadsteatern söker kostymtekniker

Kulturhuset Stadsteatern är en del av Stockholm Stad och är en verksamhet för alla stockholmare, unikt både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Verksamheten rymmer en mångfald av kulturuttryck, såväl professionellt som eget skapande där kultur utövas, tas in och prövas. Kulturhuset Stadsteatern omfattar ca 500 medarbetare och är därmed en av norra Europas största kulturinstitutioner.

Kulturhuset Stadsteatern söker kostymtekniker inför säsongen 2019

Kort om verksamheten till vilken rekrytering sker

Under 2019 kommer Kulturhuset Stadsteatern bedriva verksamhet på ett antal olika teaterscener i staden, t.ex. Årsta teater, Giljotin och Dansens hus. Som kostymtekniker kommer du under året  arbeta med produktioner på flera av platserna.

Arbetsuppgifter

Som kostymtekniker arbetar du under kostymrepetitioner och föreställningar. Du ansvarar för kontroll och bubb av kostym inför repetitioner och föreställningar, samt assisterar skådespelarna vid byten. Du kommer också arbeta med kostymservice; tvätt och underhåll av plaggen, samt vid behov kunna göra enklare lagningar. Du samarbetar med kostymateljé och ingår i det föreställningstekniska teamet. Närmaste arbetsledare är de kostymtekniska förmännen.

Kompetens; tvätt och underhåll av plaggen

Vi söker dig som:
•    Har erfarenhet av kostymtekniskt arbete
•    Har grundläggande sömnadsutbildning
•    Gillar att arbeta nära människor
•    Har en god organisatorisk förmåga

Kulturhuset Stadsteatern vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 

Villkor

En tjänst är allmän visstidsanställning med start snarast –  t.o.m. december 2019. Övriga är allmän visstid alternativt allmän visstidsanställning med timlön med start i april – t.o.m. december 2019. Arbetet är schemalagt och utförs främst på kvällar och helger.

Information om tjänsten lämnas av 

Program och föreställningsteknisk chef: Dina Östergren, dina.ostergren@stadsteatern.stockholm.se

Chef för kostym- och maskenheten: Nancy Andreassen Peters, nancy.andreassen.peters@stadsteatern.stockholm.se

Facklig företrädare: Urban Riismark urban.riismark@stadsteatern.stockholm.se

Vi vill ha din ansökan senast den 4 januari 2019. Du skickar den till
ansokan@stadsteatern.stockholm.se
När du skickar din ansökan skriv som ärende/rubrik: Kostymtekniker 2019