×
En del av Stockholms stad

Kulturhuset Stadsteatern Vällingby söker teatertekniker

Har du erfarenhet av scenkonstteknik och vill jobba med kultur på en lokal nivå? Kulturhuset Stadsteatern Vällingby söker en Teatertekniker med grundläggande kompetens inom ljud och/eller ljus som kan delta i arbetet att ta vår verksamhet vidare.

Om Kulturhuset Stadsteatern

Kulturhuset Stadsteatern är en del av Stockholm Stad och är en verksamhet för alla stockholmare, unikt både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Verksamheten rymmer en mångfald av kulturuttryck såväl professionellt som eget skapande där kultur utövas, tas in och prövas. Kulturhuset Stadsteatern omfattar ca 450 medarbetare och är därmed en av norra Europas största kulturinstitutioner.

Om Kulturhuset Stadsteatern Vällingby

Kulturhuset Stadsteatern Vällingby finns i Medborgarhuset Trappan vid Vällingby torg och är en del av Kulturhuset Stadsteatern. Idag är vi runt 8 personer som arbetar i olika funktioner. Kulturhuset Stadsteatern Vällingby är västerorts kulturhus. I verksamheten samlas ett brett spektra av kultur, med fokus på scenkonst. Verksamheten har ett särskilt fokus på ungdomar och unga vuxna

(15-25 år) men ska också locka en bred publik. I uppdraget ligger att det lokala perspektivet och västerorts invånare ska kunna påverka och vara delaktiga i husets aktiviteter och repertoar. Genom scenkonst, dans, musik, litteratur och många andra kulturella uttrycksformer vill vi inspirera och med kulturen som verktyg vara en plats där människors olika egenskaper och identiteter får ta plats, höras, synas och mötas.

Arbetsuppgifter

 • Allmänna teatertekniska uppgifter där förutom scenteknik även arbete med ljud och ljus ingår.
 • Köra föreställningar inkluderande talteater, sång, musik- och dansföreställningar.
 • Kommunicera med gästande grupper kring scen-, ljud- och belysningstekniska frågor och i vissa fall även kunna anpassa enklare tekniska specifikationer.
 • Delta i infrastrukturarbete i och omkring huset där även fastighetstekniska uppgifter kan ingå.

Vi söker dig som har:

 • Scenteknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet inom scen, ljus och/eller ljud.
 • God social kompetens, är lösningsorienterad och har förståelse för konstnärligt arbete.
 • Ett intresse av att lära sig nya saker och är välorganiserad.
 • Scenkonstvana från professionell verksamhet är meriterande
 • Minst B-körkort men gärna även C-körkort.

Vi ser gärna att du dessutom har:

 • Intresse eller tidigare erfarenhet av arbete med unga och med kultur i ytterstaden.
 • Anknytning till västerort på något sätt, dock inget krav.

Kulturhuset Stadsteatern vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Då vi eftersträvar ökad mångfald söker vi särskilt dig med andra perspektiv, språk och nätverk än de som redan finns representerade hos oss.

Information

Tjänsten är en allmän visstidsanställning för i första hand perioden 1 augusti 2018 – 31 december 2019 med omfattning 100 %. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av:

Verkställande producent Helena Smeds, helena.smeds@stadsteatern.stockholm.se

Facklig företrädare, Teaterförbundet avd 3: Urban Riismark, urban.riismark@stadsteatern.stockholm.se    

Välkommen med din ansökan bestående av CV och kort personligt brev senast den 14 juni 2018 till ansokan@stadsteatern.stockholm.se. Ange ”Teatertekniker Vällingby” i ämnesraden.