Anna Takanen - Teater–scenkonstchef, Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Petra Hellberg

Nya teater - scenkonstchefens visioner och kommande repertoar

Anna Takanen har intervjuats av ett flertal tidningar inför presentationen av hennes första repertoar som ny teater - scenkonstchef på Kulturhuset Stadsteatern. Här är ett axplock:

>>Stadsteatern vs Dramaten – bossarna och visionerna<<

”Vårt uppdrag är att ligga nära samtiden – och att samtidigt göra egna konstnärliga val. Vi är utmanare i folkets tjänst.” /DN (läs hela artikeln)

>>En stadsteater för hela landet<<

"I vår Sara Stridsberg och Lorcas passionerat väntande kvinna. I framtiden Lars Norén. Anna Takanen, ny chef på Kulturhuset Stadsteatern vill leda en samtida teater som är angelägen långt utanför tullarna." /TT (läs hela artikeln)

>>Mångfald hjärtefråga för Stadsteaterns nya chef<<

"Som ny chef för Stadsteatern presenterar Anna Takanen nu första egna repertoaren: migrantskildringar, Kulla-Gulla, de kvinnliga soldaterna i Kobane, Sara Stridsbergs nya pjäs – och två tunga värvningar." /DN (läs hela artikeln)

>>Anna Takanen satsar på nyskriven dramatik<<

"Tre krig, fem urpremiärer, åtta nyskrivna pjäser. Sex kvinnliga regissörer, fyra manliga. Teaterchef Anna Takanen avslöjar sin första egna repertoar för SvD - här är en del av Kulturhuset Stadsteaterns utbud nästa år." /SvD (läs hela artikeln)

>>Takanen satsar på nyskrivet<<

"Anna Takanen fortsätter att satsa på nyskriven dramatik . Åtta nya pjäser får premiär på Stockholms stadsteater i vår, bland dem tre pjäser med migration som tema och en ny pjäs av Sara Stridsberg." /GP (läs hela artikeln)

Anna Takanen fortsätter att satsa på nyskriven dramatik . Åtta nya pjäser får premiär på Stockholms stadsteater i vår, bland dem tre pjäser med migration som tema och en ny pjäs av Sara Stridsberg. - See more at: http://www.gp.se/kulturnoje/1.2888095-takanen-satsar-pa-nyskrivet#sthash.zOx9WfUr.dpuf