Ravyn Lenae

Ravyn Lenae + Devotion Presents The Future of Soul: The Endorphins & Joe Lefty

Studion

Devotion

När årets R&B-stjärna nummer ett gästar Stockholm Soul kändes det inte mer än rätt att bjuda in det mest själfulla klubbkollektivet i stan.

Legendariska dansklubben Devotion (Stockholm–New York) har blivit mer än en klubb och presenterar denna kväll två unika spelningar med morgondagens soulstjärnor Endorphins och Joe Lefty. Utöver detta spelar både Lovestory (NYC) och Pure P skivor mellan akterna.

Ravyn Lenae (USA)

Endast 18 år gamla sångerskan och låtskrivaren Ravyn Lenae växte upp på Chicagos South Side och gick på Chicago High School of the Arts. Debut EP:n Moon Shoes (2015) följdes av hyllade Midnight Moonlight (2017) på Atlantic Records. Förutom framträdande på flera musikfestivaler har Lenae också turnerat med SZA på hennes Ctrl Tour och med Noname, även hon en Windy City-stjärna, på hennes Telefon Tour.

Efter framgången med Midnight Moonlight placerade Rolling Stone henne bland "10 artister du måste känna till", och hon hyllades för sin futuristiska soul i Vibe, Nylon, Essence, False Shore Drive, Saint Heron, Earmilk med flera under hela 2017.

Senaste Ep:n Crush är producerad av Steve Lacey, känd för sitt arbete med the Internet och beats för Kendrick Lamar (Damn).

– Hela produktionen låter som en tjej som skriver i sin dagbok om en crush hon har på en kille, förklarar Ravyn. Jag har aldrig tidigare tillägnat ett helt verk så helhjärtat till en kille. Det blev så för det var så jag kände – head over heals.

"A blend of modern bounce, dream pop and electro soul" /Pitchfork

The Endorphins

Stockholmbaserad syskonduo, som satte sitt namn på kartan med sina 2017-utgåvor Ms. Right Now och Enough via den Berlinbaserade YouTube-kanalen/etiketten Majestic Casual.

De är just på väg att släppa sin tredje singel All Night (feat Joe Lefty) och kommer ut med en EP senare i vår producerad av sig själva & Pure P med samproduktioner från producenter som Tommy Black (Kendrick Lamar , Ab-Soul) & Jake Oh från Jarami (Frank Ocean). De beskriver sin musik som euforisk, drömmande, soulig och funky.

Joe Lefty

Svensk-australienske rapparen Joe Lefty introducerade sig själv med debut EP:n HeartChakra i slutet på förra året. En debut som hämtade inspiration från olika håll som  jazz, soul, house, traditionell Hiphop och som även skildrade en kärlekshistoria.

Joe fick även tillfället att samarbeta med den omtalade producenten Tommy Black, som tidigare har producerat åt Kendrick Lamar och som kom att producera tre av fyra låtar på EP:n. Arbetet bakom HeartChakra tog honom dessutom hela vägen över atlanten till Los Angeles där han uppträdde för ett slutsåld gig på den anrika lokalen The Roxy. Idag jobbar Joe för fullt med nytt material som verkar indikera att han är på väg mot en ny och intressant ljudbild. Under kvällen kommer ni att få uppleva en mix av HeartChakra och nya osläppta låtar.

Stockholm Soul är Sveriges nya festival för modern soul. Vi vill lyfta fram de mest intressanta akterna på soulscenen idag och skapa en festivalupplevelse för alla som älskar svart musik av alla former. R&B, hiphop, funk, gospel, jazz och futurebeats – alla innehåller de soul! Hybrider av dessa genrers skapar den nya tidens soulmusik där det viktiga sitter i känslan, inte etiketten.
Läs mer om Stockholm Soul >

18-årsgräns