×
En del av Stockholms stad
Musik
Kardes Türküler
Foto: SELCUK SAMILOGLU

Arkiverat evenemang:

Kardes Türküler


Studion


I 25 år har Kardes Türküler spridit gränsöverskridande musik som griper tag i sina lyssnare världen över. Nu jubilerar musikgruppen med det nya albumet Yol (Vägen) och en efterlängtad konsert i Stockholm 20 april. Det blir en oförglömlig kväll tillägnad fred, jämlikhet och samexistens.

Kardes Türküler började sin resa på 90-talet och deras budskap är fortfarande detsamma – att det går att samexistera, leva i fred och i jämlikhet som systrar och bröder.

– Det är svåra tider i Turkiet men vi kommer att ta oss igenom det här tillsammans. Genom att inge ännu mer hopp och det vi gör allra bäst, nämligen genom att sprida vår musik, hälsar medlemmarna i Kardes Türküler och fortsätter:

– Visst är det många begravningar just nu men det blir bröllop också. Våren återkommer alltid!

Kardes Türkülers senaste album Yol (Vägen) är precis som namnet avslöjar ett högljutt ifrågasättande av vart Turkiet är på väg. På åtta olika språk ställer musikgruppen frågor om samexistens och om vägen dit, samtidigt som deras musik svarar på hur det går att leva sida vid sida i dagens Turkiet. Kardeş Türküler betyder just broderskapssånger och deras musik är i ena stunden storslagen och bombastisk, för att i nästa bli spröd och eftertänksam.

Hemma i Turkiet är musikgruppen väldigt stora med ständigt utsålda konserter. Publiken sjunger med och lever ut till musiken genom halay, ringdans i den gemytliga trängseln.

Ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern och Glocal Stories.

Stående konsert

Information

Scen

Studion

Speltid

1:35 h, inklusive 1 paus

Premiär

20 april 2018

Pris

  • Ordinarie:350 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Studion

Just nu inga föreställningar inlagda