×
En del av Stockholms stad
Musik
Kadhja Bonet
Foto: Sinziana Velicescu

Arkiverat evenemang:

Kadhja Bonet + Esther Kirabo

Stockholm Soul 2018


Hörsalen


Kadhja Bonet

Med sin eteriska röst och mix av kosmisk jazz, R&B, folk och klassisk musik har LA-baserade sångerskan och låtskrivaren Kadhja Bonet skapat en hype på Los Angeles underground-musikscen.

Kadhja Bonet är en multi-instrumentalist med bakgrund som klassisk violinist. Hennes debutsingel Tears for Lamont (2014) producerades av Itai Shapira, och senare samma år deltog hon i Red Bull Music Academys program i Tokyo. I samarbete med producenterna RJ från Tyskland och Max Maxwell från Australien släppte hon den electronicainfluerade singeln Late Night Munchies.

På debutalbumet The Visitor medverkar vänner som Te'amir Yohannes Sweeney på trummor, Low Leaf, Peter Dyer, Randal Fisher och Itai Shapira på harpa, synth, flöjt, och bas. Kadhja Bonet spelar en stor del av instrumenten själv så som gitarr, violin, flöjt, och lägger på sin egen körsång, hon har sjäv producerat i nära samarbete med sin assisterande producent Itai Shapira.

Resultatet är en elegant mix av en del psychedelia och soul med det drömskt filmiska sound som blivit Kadhja Bonets signum.

Esther Kirabo

Esther Kirabo är en sångerska skolad på den legendariska musikskolan Rytmus. Hon är uppvuxen i en musikalisk familj i Alby söder om Stockholm. Från att hon var sex år till att hon fyllde 18 var Esther med i en kyrkokör vilket lagt grunden till hennes musik. Förutom att ha en enorm känsla och unik ton som sångerska spelar hon klaviatur, gitarr, trummor samt skriver musik. 

Esther Kirabos musik kommer inifrån: "Jag är sällan stressad när jag skriver för att jag accepterar att en idé alltid blir bättre om man låter den intuitiva delen av sig själv ta plats."

Hon har bl.a. öppnat för Matt Corby, spelat på Stallet (Musikaliska) och Vice’s Music Issue Launch, öppnat på Absolut Art Awards samt medverkat på NKs stora höstgala.

Just nu är Esther aktuell med debutsingeln Kill U och jobbar med sitt första album. Esther utsågs av Metro som ett av de hetaste namnen att ha koll på under 2018.

Stockholm Soul är Sveriges nya festival för modern soul. Vi vill lyfta fram de mest intressanta akterna på soulscenen idag och skapa en festivalupplevelse för alla som älskar svart musik av alla former. R&B, hiphop, funk, gospel, jazz och futurebeats – alla innehåller de soul! Hybrider av dessa genrers skapar den nya tidens soulmusik där det viktiga sitter i känslan, inte etiketten.
Läs mer om Stockholm Soul >


18-årsgräns
Dörrar 19:00

Konsertstart 20:00

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:20 h, ingen paus

Premiär

28 april 2018

Pris

  • Ordinarie:295 kr
  • Upptäck DN:220 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik

Just nu inga föreställningar inlagda