×
En del av Stockholms stad
Musik
Jordan Rakei
Foto: Hollie Fernando

Arkiverat evenemang:

Jordan Rakei + Linn & Freddie

Stockholm Soul 2018


Studion


Jordan Rakei (NZ)

25-årig multi-instrumentalist, sångare och producent – Jordan Rakei är en sällsynt talang. Med ett sound drivet av soul, jazz och hip hop-driven påminner Jordan Rakei både om föregångare som The Roots, såväl som sin egen generations artister som Internet, Nick Hakim och Hiatus Kaiyote.

Jordan är ursprungligen från Hamilton, Nya Zeeland, men flyttade till Brisbane, Australien vid tre års ålder. Han identifierar  sig som Nya Zeeländare även om han tillbringat majoriteten av sitt liv i Australien. Landets musik, tillsammans med klassisk pop och amerikansk R& B, är stort inflytande i hans sound. 18 år gammal gav Jordan själv ut sin debut EP Franklin's Room 2013 via Bandcamp.

2014 släpptes EP:n Groove Curse, som blev så populär i  Nordamerika och Europa att Jordan bestämde sig för att flytta till London och med 2016 releasen Cloak, turnerade han för utsålda venues i Europa, Storbritannien, Asien och Australien. Han skapade nära band till många inom South London-scenen, bland annat Bradley Zero på etiketten Rhythm Section, som uppmuntrade honom att utforska mer dansinriktade låtar. Det resulterade i EP-spåren Joy, Ease, Lightness som släpptes på labeln i slutet av 2016 under alias Dan Kye, rosad av bland andra Bonobo, Mary Anne Hobbs, Gilles Peterson och Mixmag.

Men trots sin framgång vilar inte Jordan på sina lagrar. Han har signat sig till Ninja Tune, headline-turnerat i USA och släppte sin andra LP Wallflower hösten 2017, ett musikaliskt genreöverskridande och personligt utforskande album. Jordan Rakei är en artist med till synes oändliga möjligheter att växa.

Linn & Freddie

Linn & Freddie, duon från Stockholm, som består av sångerskan/låtskrivaren/artisten Linn Segolson, och DJ/producent Fredrik Lager aka Red Astaire, formades runt 1998 i Breaking Bread Studio i Finnboda Varv.

De har gjort musik tillsammans sedan dess, och det har resulterat i t.ex. The Wonderlust EP (2004) och albumet Waiting for Spring (2009). Nu när de närmar sig sitt 20 års jubileum släpper de ett album med 9 låtar, av vilka några påbörjades redan på Finnboda tiden medan några skrevs och spelades in 2016.

Red Astaires rötter i Hip Hop, Funk, Reggae, Soul, och Linns influenser från Gospel och Jazz känns i musiken och Linn & Freddie bjuder alltid in ett gäng favoritmusiker, såsom basisten Joacim Otterbjörk, som spelar bas på de flesta låtarna, eller pianisten Salem al Fakir , eller Linns pappa Kent på baritonsaxofon, för att skapa ett levande, organiskt varmt sound.

Stockholm Soul är Sveriges nya festival för modern soul. Vi vill lyfta fram de mest intressanta akterna på soulscenen idag och skapa en festivalupplevelse för alla som älskar svart musik av alla former. R&B, hiphop, funk, gospel, jazz och futurebeats – alla innehåller de soul! Hybrider av dessa genrers skapar den nya tidens soulmusik där det viktiga sitter i känslan, inte etiketten.
Läs mer om Stockholm Soul >


18-årsgräns
Dörrar 19:00

Konsertstart 20:00

Information

Scen

Studion

Speltid

1:20 h, ingen paus

Premiär

26 april 2018

Pris

  • Ordinarie:225 kr
  • Upptäck DN:170 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Studion

Just nu inga föreställningar inlagda