En del av Stockholms stad
Musik
Mostar Sevdah Reunion

Arkiverat evenemang:

Mostar Sevdah Reunion


17 november 2017 20:00
Studion


Mostar Sevdah Reunion är inte vilken grupp som helst. Det är en härlig mix av förstklassiga musiker med en enorm musikalisk mångfald, som tillsammans bildar en enhet som under varje framträdande bjuder på en upplevelse man sent glömmer. Eller glömmer gör man inte, alls. 

För att kunna förstå bandet idag måste man kunna lite om deras historia, vilka de är, vilka de var och vart de kommer ifrån. 

Vi tar det från början, kort.

Mostar Sevdah Reunion bildades i staden Mostar (Bosnien och Hercegovina) mitt under ett brinnande krig, som en sorts protest eller snarare ett överlevnadsstrategi.
Hoppet om att kriget en dag kommer att ta slut och att hela världen kommer att få veta vilka MSR är besannades några år senare och resten är historia. Nu är de här!

Idag består bandet inte av samma musiker som när det bildades men det är samma idé som håller bandet ihop.
Storheter som Šaban Bajramović, Ljiljana Buttler och Esma Redžepova som alla vid olika tillfällen  medverkade i Mostar Sevdah Reunion, finns inte längre i livet men arvet efter dem finns kvar i allra högsta grad och vårdas med respekt av de återstående musiker.

Mostar Sevdah Reunions ådra är sevdah, en musikalisk vägvisare. Vad är då sevdah? Förutom att det är traditionell bosnisk sång, är det också ett sätt att leva och vara på. Ett sätt att förhålla sig till livet, känna.
Den melankoliska, smärtsamma, kraftfulla sevdah sången förenas här med jazz och blues, kryddas med romsk musik och text, och tillsammans bildar alla dessa stilar en musikalisk upplevelse som får bröstet att fyllas, hjärtat att slå hårt och hatten att flyga.

Genom sin musik visar Mostar Sevdah Reunion hur världen hänger ihop, hur vi alla influeras av varandra och vilken kraft det kan mynna ut i, till slut.

Ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern och Glocal Stories. 

Endast ståplats.
Dörrarna öppnas 19:00. Konsert 20:00. Kvällen inleds och avslutas med DJ

FÖRKÖPSRABATT

Till och med den 1 september kostar biljetterna 300 kr!
Därefter ordinarie pris: 350 kr.  

 

Information

Scen

Studion

Speltid

2:00 h, ingen paus

Pris

  • Förköpsrabatt:300 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Studion

2017-11-17
fredag
20:00
584 Platser kvar
BOKA / KÖP