JayDee Made This: J Dilla

JayDee Made This: J Dilla Tribute

22 oktober 2017 18:00
Hörsalen

JAYDEE MADE THIS är en mäktig hyllning till hip hop-legenden och producent-ikonen J Dilla! Turnén är initierad av J Dillas familj och vänner. På scenen finns Frank n Dank, T3 (Slum Village) Que D (Three Suns Records, Fatbeats) och "special guest" Illa J. Konserten följs av en 30 minuters Q&A under ledning av Mats Nileskär (SR P3).

James Dewitt Yancey (1974–2006), mer känd som J Dilla och Jay Dee, blev i mitten av 1990-talet känd som en del av gruppen Slum Village. Därefter har han fått ett erkännande som en av de viktigaste hip hop-artisterna och producenterna någonsin. Tragiskt nog dog han i en blodsjukdom, endast 32 år gammal. Han hade då utöver släpp i eget namn (som mästerverket Donuts), samarbetat med namn som De La Soul, Erykah Badu, och A Tribe Called Quest och nämnts som Pharrell Williams favoritproducent.

Hörsalen

2:00 h, inklusive 1 paus