×
En del av Stockholms stad
Litteratur

Podcasten Författarscenen

Podcasten Författarscenen baseras på samtal inspelade på Internationell Författarscen och På djupet. Introducerar varje avsnitt gör Ingemar Fasth, Konstnärlig ledare/Litteraturscenen på Kulturhuset Stadsteatern.

Den nya introduktionsmusiken framförs av kompositören Lucas Brar på gitarr. Tidigare poddar inleds med musik av Sarah Riedel.

Podcasten är också tillgänglig via iTunes.

Tessa Hadley (England) i samtal med Malin Ullgren, DNSigrid Rausing i samtal med UKONGeir Gulliksen (Norge) i samtal med Andreas NormanKlassikersalongen – om Sherlock Holmes, Lord Peter Wimsey och Kommissarie Maigret


Valeria Luiselli (Mexiko) i samtal med Judith KirosPeter Wohlleben (Tyskland) i samtal med Ulrika BjörksténJo Nesbø (Norge) i samtal med Ingrid ElamKatie Kitamura (USA) i samtal med Agnes LidbeckSarah Perry (England) i samtal med Johanna KoljonenDorit Rabinyan (Israel) i samtal med Judith KirosKlassikersalongen: Simone, Jean-Paul & Albert. Madelaine Levy, SvD samtalar med Åsa Moberg och Carl-Michael Edenborg.

Asli Erdogan (Turkiet) & Ian McEwan (England) i samtal med Björn WimanLinn Ullmann (Norge) & Kjell Westö (Finland) i samtal med Gabriella AhlströmKim Thúy (Kanada) och Sébastien Boudet i samtal med Karsten Thurfjell, SR

Marie Darrieussecq (Frankrike) och Kim Thúy (Kanada) i samtal med Hans Olav Brenner, NRKPrisceremoni för Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris 2017.  Jaume Cabré och Jens Nordenhök i samtal med Jens Liljestrand (Expressen) och Claes Wahlin (Aftonbladet). Uppläsning av Ingemar Fasth.


På Djupet – Vem är det som skriver? Arne Dahl och Jenny Tunedal samtalar med UKON

Masha Gessen (RYSSLAND) i samtal med Harald Hultqvist

Ariel Levy (USA) i samtal med Linn Ullmann

Richard Ford (USA) i samtal med Hans Olav Brenner, NRK

Riad Sattouf (Frankrike) i samtal med Andreas Norman

Peter Frankopan (ENG) i samtal med Björn Wiman

Maggie Nelson (USA) i samtal med Jenny Tunedal

David Grossman (Israel) i samtal med Andreas Norman. Uppläsning: Ingemar Fasth.

Édouard Louis (Frankrike) i samtal med Johan Hilton och Per Öhagen

Colson Whitehead (USA) i samtal med Daniel Sandström

Jonathan Safran Foer (USA) i samtal med Mats Almegård

Grannar – Nio författare medverkar i projektet Grannar, en serie med nio noveller samlade i en box. Lyssna på ett samtal med en handfull av de medverkande: Kjell Westö, Elsie Johansson, Aris Fioretos, Augustin Erba, Karin Mamma Andersson och Josefine Klougart. Uppläsning: Ingemar Fasth.

Max Porter (England) i samtal med Anneli Dufva 

Timothy Snyder (USA) i samtal med Björn Wiman

Hélène Cixous (Algeriet/Frankrike) i samtal med Ingrid Elam

Patti Smith (USA) i samtal med Daniel Birnbaum

Emma Cline (USA) i samtal med Ika Johannesson

Umberto Eco (Italien) i samtal med Johanna Koljonen


Lyssna på fler samtal på Podcasten Författarscenen på SoundCloud >