×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Deborah Levy
Foto: Sheila Burnett

Arkiverat evenemang:

Deborah Levy (England)

I samtal med Agnes Lidbeck


25 mars 2019 19:30
Under Fontänen


Möt den kritikerhyllade författaren Deborah Levy, född i Sydafrika uppvuxen i Storbritannien, i samtal med Agnes Lidbeck. Levy skriver prosa, poesi och dramatik. Hon har rönt kritikerframgångar med romaner som Hot Milk och Swimming home - båda blev nominerade till det prestigefyllda Man Booker-priset. Deborah Levy är 2019 aktuell på svenska med Varm mjölk.

Agnes Lidbeck är författare och kulturskribent. Hon debuterade 2017 med romanen Finna sig som nominerades till Borås debutantpris samma år.

Om Varm mjölk

Sofia Papastergiadis, är engelska trots att hon har ett outtalbart grekiskt efternamn. Helst av allt vill Sofia skriva, men så är det där med hennes mammas ben. Mamma Rose har haft svårt att gå sedan maken Christos lämnade den lilla familjen för att flytta hem till Grekland och bilda en ny familj. Hon har ingen känsel i benen hävdar hon. Nu har mor och dotter satt sitt sista hopp till Doktor Gomez, en specialist på neuropsykiatriska åkommor med en exklusiv klinik i Almería Spanien.

Mor såväl som dotter är desperat i sina strävanden att gå till botten med sjukdomen, men Almería är en märklig provins, belägen mellan öknen och havet, en plats för hägringar och spöklika brännmaneter och vistelsen här ger upphov till fler frågor än den ger svar. Medan Rose går i närkamp med dr Gomez för att få sitt handikapp bekräftat inleder Sofia den långa och mödosamma vägen till självständighet. Och på den vägen, som leder till Grekland, möter Sofia den stolta och fria Ingrid, sömmerskan med de silverfärgade gladiatorsandalerna.

Press

"Hot milk är inget mindre än en storslagen roman, skriven på en sugande och vacker prosa, och det finns egentligen inte mycket jag kan skriva här för att göra den rättvisa."
– Thérèse Eriksson, Svenska Dagbladet

"Fartfylld, provocerande, drömlik ... Med denna febrila uppväxtskildring bekräftar dess egensinniga upphovskvinna sin förmåga att skapa nytt."
– Daily Telegraph

"Drömlik och perfekt hopkommen ... man förtrollas av läsningen. Att komma till slutet är som att hitta en glasbit på stranden och hålla upp den för att titta närmare på den. Om man behåller glasbiten är den värd att beskådas om och om igen."
– Independent on SundaySamtalet görs i samarbete med Norstedts. Varm mjölk är översatt av Eva Åsefeldt.

Information

Scen

Under Fontänen

Pris

  • Ordinarie:140 kr
  • Stud. från 26 år:110 kr
  • Pensionär:110 kr
  • Ung under 26 år:110 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen, Under Fontänen

2019-03-25
måndag
19:30
Utsålt