×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Sarah Perry
Foto: Jamie Drew

Arkiverat evenemang:

Sarah Perry (England)

I samtal med Johanna Koljonen


Hörsalen


Sarah Perrys Ormen i Essex är en uppslukande roman som jämförts med Charles Dickens, Bram Stoker och Hilary Mantel och tagit Storbritannien med storm.

Sarah Perry samtalar på engelska med Johanna Koljonen.

När Cora Seaborne blir änka är det med viss lättnad – äktenskapet var inte särskilt lyckligt, och rollen som societetsfru i det viktorianska England passade aldrig den egensinniga och frihetstörstande Cora. Hon trotsar omgivningens förväntningar och lämnar London för landsbygden i Essex, tillsammans med sin socialistiskt orienterade sällskapsdam Martha och sin mycket speciella lilla son Francis. De hamnar i den lilla staden Colchester, där rykten om ett mystiskt odjur har skapat masshysteri hos lokalbefolkningen.

Ormen i Essex är en berättelse om vänskapens och kärlekens många skepnader. Den har varit etta på Sunday Times bästsäljarlista, belönad med det brittiska bokhandelspriset Waterstones Book of the Year och British Book Awards Overall Book of the Year och nominerad till en lång rad priser, däribland Costa Book Award och Baileys Women's Prize for Fiction. I februari 2018 utges den på svenska.

"Perry utmanar våra förutfattade meningar om det viktorianska England … Ormen i Essex är en historisk roman med ett helt modernt sinne." /Financial Times

Sarah Perry, född 1979 i Essex, är författare och kritiker. Hennes debutroman After Me Comes the Flood nominerades till Guardian First Book Award och the Folio Prize. Med Ormen i Essex har hon fått sitt definitiva genombrott. Sarah Perry skriver om litteratur i The Guardian och The Financial Times och är bosatt i Norwich.

Johanna Koljonen är kritiker, programledare och författare. Hon har en examen i engelsk litteratur, har belönats med Stora Journalistpriset och vunnit På spåret. På Internationell författarscen har hon tidigare samtalat med bland andra Neil Gaiman, Margaret Drabble, Umberto Eco och Dmitrij Gluchovskij.

I samarbete med Albert Bonniers förlag. Ormen i Essex är översatt av Eva Johansson.

Internationell författarscen är Sveriges äldsta scen för internationella författare, med efterföljare i Malmö, Göteborg, Umeå, Århus och Köpenhamn. Sedan starten 1998 har över 550 författare besökt författarscenen på Kulturhuset Stadsteatern.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

22 mars 2018

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda