Linn Ullmann och Kjell Westö

Linn Ullmann (Norge) & Kjell Westö (Finland)

Internationell författarscen firar 20 år!

26 januari 2018 19:30
Hörsalen

I SAMTAL MED GABRIELLA AHLSTRÖM

Välkommen att ta del av unika litterära möten och nyfikna samtal när vi under fem dagar firar Internationell författarscen 20 år! med ett pärlband av specialinbjudna gäster. Vi sammanför författare som inte bara besökt författarscenen tidigare utan även gjort ett särskilt starkt intryck.

Det blir nordiskt tema på Internationell författarscen 20 år!  när norska Linn Ullmann och finska Kjell Westö möts i ett svenskspråkigt samtal tillsammans med Gabriella Ahlström.

Linn Ullmann, född 1966 i Oslo, debuterade som författare 1998 med Innan du somnar. Då var hon redan en etablerad kritiker och kulturjournalist. Aktuell utgivning: De oroliga (Albert Bonniers förlag, 2016) som nominerades till Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris. Ur motiveringen: ”Trots att läsaren befinner sig i korsdraget mellan tre allt annat än lugna människor, fadern och modern och dottern, är man i trygga händer och Linn Ullmann kopplar ett suveränt grepp om sitt svårhanterliga, biografiska material.”  Tidigare besök på författarscenen: hösten 1999, 11 april 2002, 31 augusti 2006, 25 oktober 2012, 27 november 2016.

Kjell Westö född år 1961 i Helsingfors, är en av Finlands främsta författare. Han är mest känd för sina episka romaner som utspelar sig i Helsingfors, men har även skrivit noveller, poesi, essäer och kolumner.  Westö debuterade som poet år 1986 och gav tre år senare ut sitt första prosaverk. Westö gav prov på det som skulle bli hans starka sidor också i fortsättningen: en säker känsla för replikföring, miljöer och stämningar. Han har tilldelats ett flertal priser, däribland Nordiska rådets litteraturpris 2014 för romanen Hägring 38. Aktuell utgivning: Den svavelgula himlen (Albert Bonniers förlag, 2017). Tidigare besök på författarscenen: 20 november 2013, 9 mars 2017.

Gabriella Ahlström är kultur- och samhällsjournalist, radiospanare och författare till romanerna De Oförglömliga och Sirener

Tack till Albert Bonniers förlag

Internationell författarscen är Sveriges äldsta scen för internationella författare, med efterföljare i Malmö, Göteborg, Umeå, Århus och Köpenhamn. Sedan starten 1998 har över 550 författare besökt författarscenen på Kulturhuset Stadsteatern. Vi firar Internationell författarscen 20 år! under fem dagar, 22–27 januari.

Hörsalen

• Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr