×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Timothy Snyder
Foto: Ine Gundersveen

Arkiverat evenemang:

Timothy Snyder (USA)

Inledning av Björn Wiman, DN


Hörsalen


Timothy Snyder var övertygad om att USA inte kunde annat än välja Hillary Clinton till president. När resultatet blev Donald Trump skrev han stridsskriften Om tyranni  om vad historien har att lära oss om liknande situationer. 

Dagens politik skapar nya hot som liknar dem vi såg födas under 1900-talets katastrofår. Mänskligheten är inte klokare idag än då Europas demokratier fick vika sig för fascismen, nazismen och kommunismen. Vår fördel är att vi möjligen skulle kunna lära oss något av erfarenheterna. Om tyranni (On Tyranny: Twenty Lessons from the Twentieth Century) utkommer i augusti.

"Vissa meningar är självklara och ändå så akut nödvändiga att jag vill brodera dem i korsstygn och hänga på väggen i varje folkhem." DN om On Tyranny.

Timothy Snyder är professor i historia vid Yale University. Han har mottagit en rad amerikanska priser för sina grundliga och initierade skildringar av europeisk 1900-talshistoria. Han har tidigare givit ut böckerna Den röde prinsen (2009), Den blodiga jorden (2011) samt Den svarta jorden (2016).

Björn Wiman är kulturchef på Dagens Nyheter. 

I samarbete med Albert Bonniers förlag. Om tyranni är översatt av Margareta Eklöf.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

12 oktober 2017

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Hörsalen, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda