×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Richard Ford
Foto: Laura Wilson

Arkiverat evenemang:

Richard Ford (USA)

I samtal med hans Olav Brenner, NRK


Hörsalen


Richard Ford är tillbaka med Mellan dem: Minnen av en barndom, en varm kärleksförklaring till två föräldrar, och om vad som händer med ett kärlekspar när ett barn kommer mellan dem. Ett berörande och ett intimt porträtt av livet i den amerikanska södern under mitten av 1900-talet.

Richard Ford samtalar på engelska med Hans Olav Brenner.

Med sin sedvanliga stilistiska elegans, lågmälda humor och precisa iakttagelseförmåga skildrar Richard Ford i Mellan dem: Minnen av en barndom (Between them; utkommer i augusti på svenska) sina föräldrars liv. Det blir en allmängiltig självbiografi om ett barns minnen, förlust och kärlek. Ett ömt och drabbande porträtt av en amerikansk familj i mitten av 1900-talet.

Richard Ford (1944) har skrivit åtta romaner och fyra novellsamlingar, däribland Sportjournalisten, Självständighetsdagen, Som landet ligger och Kanada. Han har belönats med flera prestigefyllda priser som Pulitzer Prize och PEN/Faulkner Award for Fiction. Hans romaner har översatts till tjugoåtta språk.

Hans Olav Brenner är aktuell som programledare för Brenner og bøkene i NRK2. På Internationell författarscen har han tidigare talat med Joyce Carol Oates, Erica Jong, Paul Auster och Richard Ford. Han har även gett ut boken Kunsten å snakke sammen og nødvendigheten av å holde kjeft om samtalsteknik och samtalets konst.

I samarbete med Brombergs förlag. Mellan dem: Minnen av en barndom är översatt av Nille Lindgren.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

7 november 2017

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Hörsalen, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda