En del av Stockholms stad
Litteratur
Astrid Lindgren-konferensen 2017

Arkiverat evenemang:

Astrid Lindgren-konferensen 2017

Läsande, tänkande, medborgarskap


14 november 2017 09:00
Hörsalen •


Få saker var lika viktiga för Astrid Lindgren som barns rätt till läsning, tänkande och fantasi. Det är inte bara viktigt för barnen, menade hon. Det är viktigt för alla, för samhället och världen. Läsningen är vägen till ett eget tänkande, till självständighet och medborgarskap.

Världen är idag en osäker plats i snabb förändring. Få känner sig säkra på vad som kommer att hända med vårt demokratiska system som i grunden bygger på idén om den fria, bildade och engagerade medborgaren.

Astrid Lindgren-konferensen är en helspäckad dag med föreläsningar och samtal kring läsning, tänkande och medborgarskap. Hur hänger läsning och tänkande ihop? Vilka berättelser kommer att bära vår framtid och hur kommer de att berättas? Vilka tar del av dem och vilka hamnar utanför? Vi rör oss från den globala nivån till Stockholms förorter och tillbaka igen. Naturvetenskap varvas med humaniora, författare och konstnärer delar scen med debattörer och forskare.

Medverkande:


Philip Pullman, foto: Michael Leckie

Bland de medverkande finns den brittiska författaren och ALMA-pristagaren Philip Pullman, journalisten och författaren Elisabeth Åsbrink, statsvetaren och juristen Milad Mohammadi, vd:n och grundaren av stiftelsen Gapminder Ola Rosling, Unga Klaras konstnärliga ledare Farnaz Arbabi, regissören Tomas Alfredson, författarna Lena Andersson och Ann-Helén Laestadius, konstnären Jesper Waldersten och forskaren Armita Golkar.


Lena Andersson, foto: Ulla Montan

Läs mer om deltagarna här >

Språk:
Svenska och engelska.

Insläpp:
08.00-09.00   Registrering/insläpp
09.00-13.00   Föreläsningar och samtal
13.00-14.00   Lunch
14.00-17.00   Föreläsningar och samtal
17.00-19.00   Utdelning av Astrid Lindgren-priset samt mingel med musikunderhållning

I biljettpriset ingår biljett till heldagskonferens 14 november, lunch, för- och eftermiddagskaffe, mingel & prisutdelning av Astrid Lindgren-priset, ett glas vin (eller alkoholfritt alternativ).

Arrangörer:
Saltkråkan, Rabén & Sjögren, Astrid Lindgren-sällskapet, i samarbete med Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA).

Läs mer på www.astridlindgrenkonferensen.se

Information

Scen

Hörsalen

Pris

  • Ordinarie:1995 kr
  • Upptäck DN:1595 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Hörsalen

2017-11-14
tisdag
09:00
175 Platser kvar
BOKA / KÖP