×
En del av Stockholms stad
Konst/Design
Foto: Amanda Nilsson

Arkiverat evenemang:

Kärlekscentralen

Av Amanda Nilsson


16 augusti - 2 september
Lava • Fri Entré


Tänk om det vore på riktigt? Allt det vi säger om kärleken.
Tänk om det faktiskt susade omkring fjärilar i magen när vi blev förälskade? Tänk om vår hud faktiskt skiftade i nyanser av grönt när vi kände oss avundsjuka? Hur skulle det se ut? Och hur skulle vi i så fall behandla det?

I den här utställningen, finns alla svaren.

Välkommen till Kärlekscentralen.

OM UTSTÄLLAREN

Amanda Nilsson (f. 1993, Botsmark/Umeå) är bosatt och verksam i Stockholm där hon jobbar som frilansande fotograf, skribent och kreatör. Sedan 2015 har hon arbetat med ett av sina största projekt hittills, under arbetsnamnet "Kärlek är en sjukdom".

I detta projekt har Amanda skapat en alternativ verklighet där hon undersöker och gestaltar hur det skulle kunna se ut om kärlek faktiskt vore en sjukdom. Ett projekt där alla våra metaforer och liknelser om kärlek blir till verkliga symptom och med humor, igenkänning och en gnutta allvar tar hon oss igenom alla sjukdomsstadier. Genom nyförälskelse och hjärtekross ger Amanda oss fyndiga redskap till att behandla våra känslor på ett kreativt sätt.

Passa på att ta en nummerlapp och slå dig ner i väntrummet, för det här vill du inte missa!

Facebook >

Konst/DesignLava • Ung • Fri entré

Lava

Lava är ett bibliotek som välkomnar alla mellan 14–25 år. Lava möjliggör för egen kreativ verksamhet. Här kan du låna böcker, instrument, arbeta i verkstan och få stöd att förverkliga egna projektidéer.

Lava öppnar 7 januari 2019 Under Fontänen.

Öppettider:
Måndag–fredag 14–19
Lördag–söndag 11–17