×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Sveriges Radio live. Galleri Celsing, våning 4. Kulturhuset Stadsteatern 2018
Foto: Sveriges Radio

Arkiverat evenemang:

Sveriges Radio live på Kulturhuset Stadsteatern

– följ Melodikrysset, Lantzkampen och partiledardebatter från första parkett


Galleri Celsing, våning 4 •


Från 24 april till valdagen 9 september kan du följa många av dina favoritprogram i Sveriges Radio, live på Kulturhuset Stadsteatern.

Melodikryssa med Anders Eldeman, var med när Lantzkampen och Nordegren & Epstein sänder. Sitt i publiken när några av Sveriges Radios populäraste poddar – som USA-podden och Det politiska spelet – skapas. Eller följ Ekots vassa utfrågningar av de politiska partierna från första parkett.

PS: Radioapan kommer såklart också att vara där. DS.

Övrig information

I samband med respektive evenemang öppnar dörrarna till lokalen ca 1-2 timmar innan programstart. Av erfarenhet vet vi att många av våra evenemang drar mycket publik. Så tänk på att komma i god tid för att vara säker på en plats! Förtäring och dryck finns att köpa inne i lokalen på våning 4.

Varmt välkomna!

www.sverigesradio.se/live


TABLÅ

Fredag 1 juni

(Öppettider 17:00–20:00)

 • Kl.18:15 Lantzkampen i P1 - Annika Lantz leder frågesporten vem som hängt med bäst i nyhetsveckan. Domare är Sara Lövestam.

Lördag 2 juni

(Öppettider 11:00–15:30)

Mat, motion och mental hälsa – en temadag kring Fakta och tro om vad vi gör för att må bättre 

 • Kl. 12.00
 • Kropp och Själ i P1 – Dieternas kamp Den gör dig frisk, smartare, får dig att leva längre och kan påverka din psykiska hälsa. När man tittar igenom floden av hälsoböcker, är det lätt att tro att allt skulle förändras, om man bara åt på rätt sätt. Problemet, är att förespråkarna för de olika dieterna har väsensskilda uppfattningar om vad som är den mest hälsosamma maten. Vi presenterar dietkampen, där företrädare för tre populära dieter; clean eating, LCHF och paleo, får en minut på sig för att argumentera för sitt att äta, påståendena värderas sen av en expertpanel. 
 • Kl.13.00
 • Jorden runt med hälsan i fokus – möt Johan Bergendorff Sveriges Radios korrespondent i global hälsa som reder ut vad som är sant och falskt när det gäller vårt mående. 
 • Kl.14.00
 • Hur ska unga må bättre psykiskt? Direktsänd debatt i P1.Den psykiska ohälsan ökar bland unga – stress och prestationskrav några faktorer. Hur kan politiker, vårdgivare och samhället bryta den negativa trenden? Med utgångspunkt från Vetenskapsredaktionens rapportering och Tendens serie ”Ung ångest” söker vi svar och lösningar på en av de viktiga frågorna inför höstens val. Programledare: Sveriges Radios hälsokorrespondent Johan Bergendorff.

Tisdag 5 juni

(Öppettider 16:00–19:00)

 • Kl. 17:00
  P4 Nästa - Livesändning av Stockholmsfinalen för den rikstäckande musiktävlingen. Läs mer om evenemanget och artisterna HÄR

Torsdag 7 juni

(Öppettider 11:30-13.00 samt 14.00–16.30)

 • Kl. 12:00
  Vetandets värld i P1-  Livesändningslunch. Sveriges fyrar och metrologins barndom & framtid.Varför har vi dessa härliga och fantasieggande namn i sjörapporten och hur är de kopplade till väder och vind?

  När SMHIs föregångare började utfärda prognoser (och inte minst varningar) var en viktig mottagare för dessa sjöfarten och fisket. Det var därför viktigt att få in observationer från kusten. Platser som var viktiga och dessutom bemannade med personal som hade intresse av vädret var våra fyrplatser. Programledare: Camilla Widebeck
 • Kl.15.00
  Nordegren och Epstein i P1 Live - Direktsänd talkshow med programledarna Thomas Nordegren och Louise Epstein. Aktuella analyser och personliga perspektiv på nyhetsflödet.

Fredag 8 juni 

(Öppettider 17:00–20:00)

 • Kl.18:15
  Lantzkampen i P1 - Annika Lantz leder frågesporten vem som hängt med bäst i nyhetsveckan. Domare är Sara Lövestam.

Onsdag 13 juni

(Öppettider 08:00–10.00)

 • Kl. 08:30
  Frukostseminarium: Valet, medierna och de underbevakade områdena – Det svenska valdeltagandet är högt med internationella mått mätt. Men det finns grupper som väljer att inte nyttja sin rösträtt. De kan bo i Haparanda, Botkyrka eller Malmö. Eller vara födda utomlands eller ha utländsk bakgrund. Det visar bland annat en rapport från Delmi, Delegationen för migrationsstudier. Vilken roll kan och bör medierna ta för att bidra till att stärka demokratin?

  Frågan diskuteras av: 
  Ahmed Abdirahman, grundare Järvaveckan, som pågår 9-17 juni
  Viveka Hansson, programdirektör nyheter/samhälle TV4, ordförande Utgivarna
  Joakim Palme, professor statskunskap Uppsala universitet, ordförande Delmi
  Lena K Samuelsson, chefredaktör och vd Aftonbladet
  Jessica Wennberg, chefredaktör Västerbottens-Kuriren
  Seher Yilmaz, ordförande Rättviseförmedlingen
  Olle Zachrison, chef Eko-redaktionen Sveriges Radio

  Moderator är Erik Blix.
  Sveriges Radios vd Cilla Benkö inleder seminariet.

  Observera att anmälan krävs! Fri entré, begränsat antal platser. Frukost serveras från klockan 08.00. Anmäl dig här!

Torsdag 14 juni 

(Öppettider 11:30-13.00 samt 14:00–16:00)

 • Kl. 12:00
  Vetandets värld i P1- Livesändningslunch. Fotbolls-VM – Hur skapar man en fantastisk spelare & ett fantastiskt lag? Hjärna och hjärta måste samverka för att få en fantastisk fotbollsspelare och ett fantastiskt lag. Men för att lyfta dem till seger behövs också supportrarnas engagemang. Vi tittar på vetenskapen som leder oss till vinst i årets fotbolls-VM!

  Medverkande:Torbjörn Vestberg, forskare KI, författare ”Hjärnboll”, Intuition och spelförståelse, hjärna & fotboll. Dan Fransson, forskare Göteborgs universitet, träning, spelets fysiska krav på spelarna. Rådgivare till Elfsborg IF samt Katarina Kuick, författare ”Jag hör till de få som kan leva”, om supporterkultur. Programledare: Lena Nordlund
 • Kl. 15:00
  Nordegren och Epstein i P1 Live - Direktsänd talkshow med programledarna Thomas Nordegren och Louise Epstein. Aktuella analyser och personliga perspektiv på nyhetsflödet.

Fredag 15 juni 

(Öppettider 17:00–20:00)

 • Kl.18:15
  Lantzkampen i P1 - Annika Lantz leder frågesporten vem som hängt med bäst i nyhetsveckan. Domare är Sara Lövestam,


Sveriges Radio live har sommaruppehåll 16 juni - 29 juli. Måndagen den 30 juli öppnar vi upp för höstsäsongen med Europridetema samt slutspurt för valrörelsen 2018.