×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Philippe Sands, Elisabeth Åsbrink

Arkiverat evenemang:

Talks: Philippe Sands och Elisabeth Åsbrink


Hörsalen


Philippe Sands är en av vår tids mest välrenommerade jurister, med erfarenhet från många av de senaste årens viktigaste internationella rättsprocesser. Nu möter han Elisabeth Åsbrink, prisbelönt författare och journalist, i serien Talks på Kulturhuset Stadsteatern.

Det är när han blir inbjuden till den ukrainska staden Lviv för att hålla en föreläsning som Philippe Sands påbörjar en resa genom sin familjs hemliga historia. I nya boken East West Street – på samma gång en memoar och en historisk detektivberättelse – upptäcker Sands häpnadsväckande sammanträffanden som leder honom runt halva jorden och fram till folkrättens ursprung: Nürnbergrättegångarna.

I Elisabeth Åsbrinks senaste bok 1947 blandas storpolitik med vardagliga händelser under ett till synes obetydligt år i världshistorien. Det är en tid då idéer om demokrati och medbestämmande föds och dör i samma stund, och en gammal ordning faller och en ny tar vid.

Nu möts Åsbrink och Sands i ett samtal om brott mot mänskligheten, folkrättens ursprung – och om hur krigsminnen och skuld kan lämna djupa ärr hos generationer av efterlevande. Välkomna till Talks!

Om de medverkande:

Philippe Sands är professor i juridik på UCL Laws i London. Han har bland annat varit involverad i rättprocesserna kring Pinochet, Kongo, Jugoslavien, Rwanda, Irak och Guantanamo, och skriver regelbundet i Financial Times, The Guardian, New York Review of Books mm.

Elisabeth Åsbrink är författare och journalist, baserad i Stockholm och Köpenhamn. Hennes reportagebok Och i Wienerwald står träden kvar (2011)har fått flera utmärkelser, bland annat Augustpriset. Även 1947 har hyllats och är utgiven i fjorton länder. Åsbrink är ordförande i Svenska PEN.

Programserien TALKS arrangeras av Kulturhuset Stadsteatern och Judisk Kultur i Sverige i samarbete med Dagens Nyheter, med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Stockholms Läns Landsting. Program och regi: Lizzie Oved Scheja.

(OBS! Vid biljettköp med DN-rabatt eller Judisk kultur-rabatt, medtag ditt DN-kort/Judisk kultur-medlemskort och visa upp det i dörren tillsammans med biljetten.)

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

5 februari 2018

Pris

  • Ordinarie:130 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr
  • Upptäck DN:100 kr
  • Medlem i Judisk Kultur Sverige:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt, Hörsalen

Just nu inga föreställningar inlagda