×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
En ny politisk karta

Arkiverat evenemang:

En ny politisk karta? Sverige fram till 2022


tisdag 25 september 2018
Foajé 3 • Fri Entré


När dammet väl lagt sig efter årets riksdagsval är det sannolikt att en ny politisk verklighet befästs i Sverige, oavsett vem som bildar regering. 

Forum/Debatt vill därför lyfta blicken lite och, med hjälp av en politisk expertpanel av yppersta klass, diskutera vad som kommer att hända på sikt. Vilket politiskt landskap kan vi förvänta oss 2018-2022? Vilka frågor kommer dominera debatten under kommande mandatperiod? Är de traditionella politiska blocken på väg att upplösas? Och får vi i så fall ett tydligare konservativt block respektive vänsterblock, med socialliberalt block i mitten?

Det blir givetvis också lite klassisk debreifing om överraskningarna i valrörelsen, vilka partier som var vinnare respektive förlorare, och varför.

Som vanligt på Forum/Debatt räknar vi med att publiken deltar med frågor och kommentarer för att hjälpa panelen på traven. Moderator Carl-Johan Ulvenäs, till vardags på Sveriges Radio, fördelar ordet och till sin hjälp har han Expressens politiska reporter Torbjörn Nilsson som bisittare.

Medverkande: 

Roland Poirier Martinsson, konservativ filosof och kolumnist i tidningen Metro.
Lisa Pelling, utredningschef på tankesmedjan Arena Idé.
Bawar Ismail, liberal ledarskribent Gefle Dagblad.
Anna Herdy, chefredaktör Flamman


Kommentar:
Torbjörn Nilsson, politisk redaktör Expressen

Moderator: 
Carl-Johan Ulvenäs, journalist Sveriges Radio

Fler namn tillkommer

Forum/DebattFri entré