×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
The Stockholm Act

Arkiverat evenemang:

The Stockholm Act 2017

21 - 27 augusti


21 augusti - 27 augusti 2017


The Stockholm Act är en hållbarhetsfestival som arrangeras 21-27 augusti. Festivalen spänner över flera områden och utryck – forskning, aktivism och entrepenörskap, musik, film och konst. Bland de medverkande finns vice statsminister Isabella Lövin, forskaren Johan Rockström, artisterna José González och bob hund samt konstnären Gunilla Klingberg. 

The Stockholm Act pågår samtidigt och i samklang med Östersjöfestivalen och Resilience 2017, en vetenskaplig konferens med världens främsta hållbarhetsforskare arrangerad av Stockholm Resilience Centre. Med fokus på skönhet, poesi, möten och upplevelser kommer The Stockholm Act sammanfoga berättelser om hopp och nyfikenhet för att hjälpa oss att se samhället ur ett globalt, mer rättvist och hållbart perspektiv.  

Syftet med festivalen är spegla FN:s Agenda 2030 – de globala målen för hållbar utveckling. Kulturhuset Stadsteatern blir festivalens hjärta, en plats för samtal, debatt, seminarier, workshops och framträdanden. Forskarvärldens främsta namn möter näringslivets visionärer, internationella konstnärer och representanter för regering och politik i ett digert veckoprogram. Det är fri entré till många av programpunkterna den 21-27 augusti. Vissa arrangemang kräver biljett, och de kommer släppas kontinuerligt på Kulturhuset Stadsteaterns hemsida under sommaren. Välkomna till The Stockholm Act!

För Stockholms Acts fullständiga program se deras hemsida.