En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Adam Baptiste (ADL), Amani Yahya, Parham, Rosh, Daniel Adams-Ray, DJ Taro, Victoria Hanna, Amin och Wildbirds & Peacedrums. Songs of Freedom 2017.
Adam Baptiste (ADL), Amani Yahya, Parham, Rosh, Daniel Adams-Ray, DJ Taro, Victoria Hanna, Amin och Wildbirds & Peacedrums. Songs of Freedom 2017.

Arkiverat evenemang:

Songs of Freedom


Hörsalen


Songs of Freedom är en konsert/samtalsserie om musikens kraft, motstånd, engagemang och varför musiken spelar roll. Upplev musikaliska möten, liveframträdanden och samtal mellan vårens gäster Daniel Adams-Ray, Wildbirds & Peacedrums Parham, Rosh, ADL, Amani Yahya med flera. Panelsamtalen modereras av Aida Paridad från feministiska och antirasistiska produktionsbolaget Fembot.


ONSDAG 17 MAJ 19.30, Hörsalen

DANIEL ADAMS-RAY

Daniel Adams-Ray behöver knappast någon presentation. Med Snook tog han hela landet med storm och som soloartist har framgångarna avlöst varandra. En artist som gått sin egen väg, skapat sitt eget uttryck och varit en musikalisk kompass för samtiden. 
Läs mer: http://www.danieladamsray.com/

 

Adam Baptiste, eller ADL som han är mer känd som, har de senaste åren varit mest aktuell som låtskrivare och bara gjort sporadiska framträdanden. Nu är han tillbaka i rampljuset, aktuell med singeln Svart kaffe och ett kommande album!

 

Amani Yahya från Jemen anses vara en av landets första kvinnliga rappare och har övervunnit många utmaningar, även dödshot, för att kunna fullfölja sin konst och passion för musik i ett djupt konservativt land där västerländska musikinfluenser är sällsynta. Som rappare och aktivist använder hon musiken för att reflektera och sprida kunskap kring vad som händer i det krigshärjade hemlandet Jemen, med tonvikt på frågor som kvinnors rättigheter, barnäktenskap och utmanar stereotyper och diskriminering i arabvärlden. 

Läs mer:.http://www.rejectedprincesses.com/blog/modern-worthies/amani-yahya

 

LÖRDAG 17 JUNI 19.30, Hörsalen

WILDBIRDS & PEACEDRUMS

”Förälskad slagsverksindiejazzblues” är en av de bästa beskrivningarna av Wildbirds & Peacedrums, duon som utgörs av Mariam Wallentin och Andreas Werlin. Sedan 2007 har de gett ut fyra album och live är de något alldeles extra!
Läs mer: http://www.wildbirdsandpeacedrums.com/

 

VICTORIA HANNA

Victoria Hanna är en banbrytande israelisk rappare/electronica/avantgarde-artist och dotter till en ultraortodox rabbi. En röstekvilibrist som framför vild, rytmisk rap baserad på hebreiska texter och etiketten ”sångerska” är inte i närheten av att beskriva de vokala tekniker hon använder. Aleph Bet (Hoshana) är singeln från debutalbumet.
Läs mer: http://www.victoriahanna.net

 

Songs of Freedom genomförs med stöd av Statens kulturråd

Information

Scen

Hörsalen

Premiär

6 april 2017

Pris

  • Ordinarie:175 kr
  • Ung under 26 år:145 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt, Hörsalen, Studion

2017-05-17
onsdag
19:30
236 Platser kvar
BOKA / KÖP
2017-06-17
lördag
19:30
248 Platser kvar
BOKA / KÖP