×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Bostadsdebatt

Arkiverat evenemang:

DEBATT: Vem har råd att bo i Stockholm?


onsdag 4 oktober 2017
Hörsalen • Fri Entré


I många år har bristen på bostäder varit ett av de hetaste politiska debattämnena. Första gången Forum/Debatt lyfte frågan hette bostadsministern Stefan Attefall. Sedan dess har båda hans efterföljare, Mehmet Kaplan och Peter Eriksson, varit här på Kulturhuset Stadsteatern för att ge sin syn på saken.

Hösten 2017 är bostadsbristen fortfarande ett faktum, särskilt i Stockholm – men nu byggs det som aldrig förr. Faktiskt så mycket att det enligt bedömare kommer finnas ett överskott på lägenheter snart. Samtidigt har många av nybyggena höga hyror och blir med stor sannolikhet för dyra för dem som idag saknar bostad, varav många är studenter eller nyanlända. Risken är alltså att vi snart står inför en situation där bostadsbristen består, samtidigt det finns gott om tomma lägenheter i Stockholm.

Hur blev det såhär? Och vad kan vi göra åt det? En namnkunnig debattpanel, under ledning av Fokus politikredaktör Annie Reuterskiöld, reder ut saken och ger sina svar på hur alla ska få någonstans att bo. Som vanligt på Forum/Debatt har du som publik möjlighet att delta i debatten och ställa frågor till panelen.  

Medverkande:

Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke och ordförande i socialdemokraternas expertgrupp för att öka bostadsbyggandet.

Linda Nordlund, kolumnist SvD.

Nooshi Dadgostar (V), regeringens särskilda utredare för att öka byggandet.

Patrik Kronqvist, ledarskribent Expressen. 

Moderator: Annie Reuterskiöld, politikredaktör nyhetsmagasinet Fokus.