×
En del av Stockholms stad
Film
Radiobio

Arkiverat evenemang:

Radiobio: Bombattentaten, Säkerhetspolisen och nazisterna


Klarabiografen


Radiobio riktar sig till alla som älskar poddar, framförallt dokumentärer. Men istället för att lyssna ensam med sina lurar så lyssnar vi tillsammans i sköna fåtöljer i biomörkret med fantastiskt ljud. Efter dokumentärpodden får publiken möta personerna bakom dokumentären som berättar om arbetet. Publiken får också chans att ställa frågor. 

Om P1 dokumentären Bombattentaten, Säkerhetspolisen och nazisterna:

I november exploderar en bomb i Linnéstan i Göteborg. Säpos misstankar riktas snabbt mot en lokal nazistledare. Med Säpos spanare i hasorna börjar ledaren planera ytterligare ett bombdåd. Mitt framför spanarnas ögon skaffar han sig material som kan användas till ännu ett bombattentat. Frågan är nu hur länge Säpo vågar fortsätta spana utan att ingripa? 

”Bombattentaten, Säkerhetspolisen och nazisterna” är en dokumentärserie i tre delar. I serien undersöker reportrarna vad som egentligen hände när en känd nazistledare kunde planera och delvis utföra flera bombdåd i Göteborg mitt framför ögonen på säkerhetspolisen. När reportrarna gräver i fallet visar det sig att polisen tagit mycket stora risker i sin jakt på bevis.

Efter lyssningen på den första dokumentären i serien samtalar P3s programledare Martina Pierrou med reportern Daniel Öhman om jakten på svar om vad det egentligen var som hände i Göteborg och hur det var möjlig för för nazisterna att planera flera bombdåd trots att Säpo var dem på spåren.

Vi ses måndag 19 mars kl 18.00 i Klarabiografen!
Det är fri entré, men fribiljett krävs.

Om Radiobio:

Fenomenet Radiobio finns i flera andra länder, bl.a. Danmark, Storbritannien och USA.

Radiobio är ett arrangemang från Sveriges Radios Dokumentärredaktion i samarbete med Klarabiografen, Kulturhuset Stadsteatern.

Information

Scen

Klarabiografen

Premiär

19 mars 2018

Pris

  • Ordinarie:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film

Just nu inga föreställningar inlagda