×
En del av Stockholms stad
Film
Hjärtat

Arkiverat evenemang:

Hjärtat

22 feb 18:30 Film & samtal med regissören, Fanni Metelius


22 februari 2018 18:30
Klarabiografen


På mycket kort tid har filmen Hjärtat, skapad av regissören och skådespelerskan Fanni Metelius, väckt starka reaktioner på hemmaplan i Sverige och internationellt. Hjärtat hade svensk biopremiär över hela landet på Alla hjärtans dag, visades för första gången på Rotterdams och Göteborgs filmfestival, och har under loppet av några få veckor fått folks hjärtan att slå på många olika sätt. Vissa gråter, andra skrattar. Några både skrattar och gråter. Någon har till och med lämnat salongen i protest. Men varför egentligen? Vad är det med filmen som får folk att reagera så kraftigt? Det enda vi vet är att tyckeriet och tänkeriet kring Hjärtat är intensivt. Och så vet vi att Fanni får riktigt mycket frågor, funderingar från alla olika håll. 

Så! Detta ämne och dessa frågor och reaktioner må vi prata om – tillsammans med eminenta skribenten och programledaren Fanna Ndow Norrby från bl.a. SVT Kultur, Politism och podden RASERIET!

Varmt välkommen till denna exklusiva visning av Hjärtat, där vi inte bara ser filmen men efteråt bjuds på en intensiv live-chat-attack med Fanni, ledd av Fanna.

Om filmen:

Om du älskar mig, ligg med mig då!” Mika och Tesfay. Hon fotograf, han musiker. Båda up-and-coming. Första riktiga kärleken. Men mellan lakanen finns en osynlig konflikt, en onämnbar skam. Ett maktspel där reglerna ändras i takt med musiken på festerna i Göteborg, Stockholm och på Ibiza. Bortom allas blickar och förskönande filter döljer sig en rå verklighet om vems hjärta som får bestämma över den andras liv. 

Titel: Hjärtat
År: 2017
Längd: 1 tim 40 min 
Land: Sverige
Språk: Svenska
Regi: Fanni Metelius
Medverkande: Fanni Metelius, Ahmed Berhan, Leona Axelsen, Suzanne Reuter 

Information

Scen

Klarabiografen

Premiär

14 februari 2018

Pris

  • Ordinarie:120 kr
  • Pensionär:96 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film, Klarabiografen

2018-02-22
torsdag
18:30
18 Platser kvar
Film & samtal BOKA / KÖP