×
En del av Stockholms stad
Film
Bakom masken

Arkiverat evenemang:

Bakom masken


Klarabiografen


REGISSÖREN BAKOM KÄRLEK OCH BROTT ÄR TILLBAKA MED EN NY FILM I DET STORA FORMATET BÅDE VAD GÄLLER BUDGET OCH VISUELL BRILJANS

I oktober 1918 är första världskrigets fasansfulla skyttegravsstrider snart till ända. Den unge soldaten Edouard har överlevt mot alla odds men med ett deformerat ansikte och inser att han snart måste återgå till sitt konstnärliga liv i Paris. Något som han bävar inför eftersom han aldrig mer vill återse sin förmögne far, vars brist på kärlek till sonen har förstört hans liv. Men så får Eduardo en idé och övertalar sin soldatkompis Albert att iscensätta sin egen fejkade död.

Fri från faderns bojor, men full av hämndbegär mot det styre som sände honom ut i kriget, iscensätter han och Albert ett konstbedrägeri som ska lura hela Frankrike. Något som visar sig vara väldigt riskabelt när hans far får syn på ett av hans verk och känner igen handlaget. Kan det vara så att hans son, trots dödsbudet, faktiskt lever..?

Regissören Albert Dupontel (”Kärlek och brott”) är tillbaka med en ny film i det stora formatet både vad gäller budget och visuell briljans där han står för regi, manus och rollen som Albert. Manuset har han skrivit ihop med Pierre Lematrie som också författade det litterära verket bakom filmen och framför kameran har han sällskap av Nahuel Perez Biscayart (”120 BPM”) i rollen som Edouard. Trefaldigt Césarbelönade Niels Arestrup (”En profet”) spelar Edouards far.

Om filmen:

Originaltitel: Au revoir là-haut
Genre:Äventyr, Drama, Krigsfilm
Längd: 117 min
Land: Frankrike
Inspelningsår: 2017
Regi: Albert Dupontel
Skådespelare: Nahuel Perez Biscayart, Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Niels Arestrup, Mélanie Thierry

Information

Scen

Klarabiografen

Premiär

13 april 2018

Pris

  • Ordinarie:120 kr
  • Pensionär:96 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film

Just nu inga föreställningar inlagda