×
En del av Stockholms stad
Film
Trafikljusen blir blå imorgon

Arkiverat evenemang:

Trafikljusen blir blå imorgon

Film & samtal 12 september


Klarabiografen


Med stora drömmar om något annat, något bättre, på en trådsmal balansgång mellan kaos och kalas. I lägenheter och parker, alltid på väg men ändå hela tiden stampande på samma plats. Tomma folkölsburkar, pizza­kartonger, odiskade vinglas, snabbmakaroner med lågpriskedjans billigaste tomatsås. Skitiga soffor och smutsiga lakan. Kartor av ångestdämpande i jeansen, slarvigt slängda på golvet. Cigarettrök under fläkten och flyktplaner stora som höghus eller platta som pannkakor. Nattpromenader, stökiga utekvällar och tidiga morgnar. Jussi levde för konsten. För graffitin och gänget som målade tåg och tomma tunnelbanestationer. När vissa gick vidare, stannade han kvar. Genom gamla foton och filmer från skakiga handfilmskameror samlar Ragnhild Ekner minnen från ett liv på väg in i en snårig vuxenvärld. 

Välkommen på filmvisning av TRAFIKLJUSEN BLIR BLÅ IMORGON och efterföljande samtal med Ragnhild Ekner, Athena Farrokhzad och Jacob Kimvall. Ett samtal om konst, klass och kreativitet som livlina; graffiti, filmkonst, ordkonst och levnadskonst.

Om de medverkande: 

Ragnhild Ekner har studerat dokumentärfilm på Nordens folkhögskola Biskops-Arnö och på Stockholms Dramatiska Högskola och TRAFIKLJUSEN BLIR BLÅ IMORGON är hennes långfilmsdebut.

Athena Farrokhzad är poet, litteraturkritiker, och lärare vid Biskops-Arnös författarskola, utkom 2013 med diktsamlingen Vitsvit.

Jacob Kimvall är filosofie doktor i konstvetenskap och disputerade i december 2014 med avhandlingen The G-word: virtuosity and violation, negotiating and transforming graffiti.

Om filmen:

Genre: Dokumentär
Regi: Ragnhild Ekner
Land: Sverige
Språk: Svenska
Längd: 72 minuter
Produktionsår: 2017

Information

Scen

Klarabiografen

Premiär

12 september 2017

Pris

  • Ordinarie:120 kr
  • Pensionär:96 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film, Klarabiografen

Just nu inga föreställningar inlagda