×
En del av Stockholms stad
Film
Cinemafrica 2017. Those who jump. Klarabiografen

Arkiverat evenemang:

Those Who Jump + förfilm

CinemAfrica 2017


Klarabiografen


Diskussion efter filmen: African Migration

En del av Aktivistsöndag

Där Fort Europa skrapar mot verkligheten.

“En gräns,” skrev den chicanoamerikanska författaren Gloria Anzaldúa, “är ett öppet sår, där tredje världen river mot den första och blöder.” På vissa ställen är det mer bokstavligt än på andra. Mellan den spanska kolonin Melilla och det omkringliggande marockanska fastlandet står två sex meter höga stängsel, täckta med taggtråd, en del i EU:s mordiska yttre mur. Ändå samlas på kullen ovanför hundratals unga, desperata män som vill ta sig ifrån svält, fattigdom och förföljelse och som är villiga att riskera döden i det kameraövervakade ingenmanslandet för att nå dit.

Det skulle varit enkelt att göra en konventionell dokumentär om platsen, men det här är nånting helt annat. En av de unga männen på kullen, maliske Abu Bakar Sidibé, filmar själv i förstapersonsperspektiv sitt liv och sina försök att nå över gränsen - en hudnära berättelse om hopp och förtvivlan, om kamratskap, om kampen mot polisen, om det torftiga livet i lägret. Närmare den internationella flyktingkrisen, närmare de röstlösas röst, går det inte att komma.

Danmark, 2016
80 mins
Bambara/Franska med Eng. text
Regi: Aboubakar Sidibé/Moritz Siebert/Estephan Wagner

 

FÖRFILM:

This Migrant Business

Visas före filmen Those Who Jump

En del av Aktivistsöndag

Animatören Ng'endo Mukii, som tog CinemAfrica med storm 2013 med Yellow Fever, är tillbaka med en drabbande film om människorna som söker efter den lysande drömmen bakom Europas murar, men ännu mer om de som utnyttjar deras desperation.

Kenya, 2015
6 mins
Engelska
Regi: Ng'endo Mukii

Mer info: https://cinemafrica.se

Information

Scen

Klarabiografen

Premiär

26 februari 2017

Pris

  • Ordinarie:80 kr
  • Pensionär:80 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film, Klarabiografen

Just nu inga föreställningar inlagda