En del av Stockholms stad
Film
Efter Inez. Klarabiografen 2017.

Arkiverat evenemang:

Efter Inez


20 november 2017 16:00
Klarabiografen


Efter Inez är en film om att överleva sorg. Den utforskar hur individer sörjer olika, genusaspekter på sorg och tabun i vårt samhälle. För att till sist lämna oss med ett oväntat leende och en varm känsla inombords.

Denize och Filip har allt förberett: babysäng, barnvagn, små kläder, till och med bilbarnstolen är monterad. Barnet de väntar kan komma när som helst. Men på en sista rutinkontroll stelnar barnmorskan till. Det finns inte längre något hjärtljud.

Strax innan Denize och Filip ska föda sitt första barn till världen, en tid då allt är förberett in i minsta detalj. Släkt och vänner väntar med förväntan och längtan efter den lilla dottern. Då får det unga paret veta att hjärtat stannat på deras dotter. Inez föds död. Få pratar om ämnet dödfödda barn över huvud taget, och få pratar med Denize och Filip, när de så sakta försöker komma tillbaka till livet. Ett annat liv. När Denize besöker sjukhuset och hör de små skriken från andras bebisar måste hon hålla för öronen. De beställer en hund, de flyttar… Karin Ekberg som tidigare prisats för sin »Att skiljas« – invigningsfilm på Tempo 2014 – har skapat en vänfast och berörande skildring. Aldrig utlämnande, alltid solidarisk utan att för den skull undlåta alla de känslor, av alla de slag, som ska gås igenom när man drabbas av en oförklarlig sorg. Tät och så mycket »människa«. Allt i en mycket vacker film om svensk vardag.

 

"Ömsint skildring om livets ofattbara sorg, men även kärlek och glädje"
filmeye.se

"En vacker och ärlig film om livet!"
Karolina Hedlund Carlsson, sjukhuspräst

"Ofrånkomlig. Ett måste."
Pia Dafne Baeckström, skådespelare (Flickan, mamman och demonerna) och familjeterapeut

"En stark berättelse om kärlek och sorg, berättad med värme, finstämdhet och humor"
Anna-Karin Timgren, begravningsentreprenör

"Något av det värsta jag sett, men jag älskar den!" 
Patrik Strömdahl, Guldbaggebelönad kompositör och ljuddesigner, ansvarig för filmens ljudmix

Läs om filmen, hör radioinslag och se trailer på www.efterinez.se

Karin Ekberg är dokumentärfilmare och konstnär med en bakgrund i fotografi och journalistik. Hennes långfilmsdebut Att skiljas hade premiär på CPH Dox 2013 och var invigningsfilm på Tempo dokumentärfestival 2014, och har sedan deltagit i internationell tävlan i Thessaloniki, Krakow, Budapest, Nordisk Panorama och Lübeck. Den belönades med ’Bästa nordiska dokumentärfilm’ vid norska festivalen Nordic Docs och ’HBO Invisible Camera Award’ på Budapest International Documentary Festival. Karin har producerat kortfilmen Skärvor (fiktion) i regi av Erik Lindeberg, som hade premiär på Göteborgs filmfestival 2014 och har visats på bl a norska Minimalen, Bergmanveckan, Istanbul kortfilmfestival och Dhaka filmfestival. Skärvor vann juryns specialpris för bästa foto på Uppsala kortfilmsfestival 2014 och tog hem flera priser på Stockmotion filmfestival. 

Om filmen:

Originaltitel: Efter Inez
Genre: Dokumentär
Längd: 76 min
Land: Sverige
Inspelningsår: 2017
Regi: Karin Ekberg
Ålder: Från 15 år

Information

Scen

Klarabiografen

Premiär

29 september 2017

Pris

  • Ordinarie:120 kr
  • Pensionär:96 kr
  • Medlem i Byggnads:95 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film, Klarabiografen

2017-11-20
måndag
16:00
72 Platser kvar
English subtitles BOKA / KÖP