Det var inte jag. Igen. Urpremiär 1 april 2017. Kulturhuset Stadsteatern.
Foto: Matilda Rahm

Det var inte jag. Igen

Lilla scenen

I Det var inte jag. Igen. står Jesper Waldersten på scen för första gången. I ett samarbete med koreograf Kenneth Kvarnström och modeskaparna Astrid Olsson och Lee Cotter möter Waldersten de tre dansarna Pär Andersson, Matthew Branham och Erik Nyberg på scen. Ett scenkonstverk där publik och medverkande tar intryck av varandra och lämnar avtryck i ögonblicket. Endast 15 speltillfällen ges och varje föreställning är unik.

Följ arbetet på Instagram

Jesper Waldersten är en av Sveriges mest populära konstnärer och satiriker och har tilldelats flertalet internationella utmärkelser. Med sin unika stil, där han till synes obehindrat blandar ord, bilder, musik och måleriskt konsthantverk skapar han distinkta bilder där ingenting är statiskt eller självklart. Resultatet blir oförutsägbart, genialt och illavarslande: under den humoristiska tonen lurar ett knivskarpt allvar. Waldersten har publicerat ett flertal bejublade böcker och ställt ut sina verk i Sverige och utomlands.

Kenneth Kvarnström är sedan 2013 danschef på Kulturhuset Stadsteatern. Bland hans tidigare uppsättningar på Kulturhuset Stadsteatern märks TRE och Sofa(r),  samt hyllade piano piano som turnerar i Europa under februari 2017.

Astrid Olsson och Lee Cotter är två prisbelönta designers med lång bakgrund inom design och mode. De har bland annat grundat varumärket V Ave Shoe Repair som de framgångsrikt drev under tio år. Olsson och Cotter arbetar både med ready-to-wear och unika plagg för scenkonstframträdanden. Svart är favoritfärgen som de menar förmedlar en speciell sorts magi. Svart är både färg och ickefärg som skapar mellanrum och lämnar utrymme för åskådarens egna tolkningar och fantasier. Med sin design vill de båda skapa upplevelser och förmedla känslor, något som betraktaren kan bära med sig hem efter föreställningens slut. Designerduon har tidigare samarbetat med både Kvarnström och Waldersten i andra uppsättningar och i sitt egna modeprojekt  By The No.

PRESS

”som att se en inre medvetandeström ta fysisk gestalt” SvD

”Linjerna börjar dansa i Walderstens ateljé” SvD

”Likt en Picasso eller skicklig kalligraf låter Waldersten lekfullt linjen leda handen över glaset” SvD

”fantastiskt fascinerande att se Jesper Waldersten gå loss med penseln i hand” DN

”Dansarna kompletterar varandra och behärskar intelligent Kvarnströms unika rörelsespråk” DN

”Kenneth Kvarnströms koreografi har en stark kraft,” Expressen

”Textraderna är ömsom lekfulla ordtrassel, ömsom bistra iakttagelser.” Expressen

Erik Nyberg, Matthew Branham, Pär Andersson och Jesper Waldersten i Det var inte jag. Igen. Urpremiär 1 april 2017. Kulturhuset Stadsteatern.
Erik Nyberg i Det var inte jag. Igen. Urpremiär 1 april 2017. Kulturhuset Stadsteatern.
Jesper Waldersten, Erik Nyberg och Pär Andersson i Det var inte jag. Igen. Urpremiär 1 april 2017. Kulturhuset Stadsteatern.
Matthew Branham i Det var inte jag. Igen. Urpremiär 1 april 2017. Kulturhuset Stadsteatern.
Lee Cotter, Astrid Olsson, Kenneth Kvarnström, Jesper Waldersten, Matthew Branham, Pär Andersson, Erik Nyberg. Det var inte jag, Igen. Urpremiär 1 april 2017.
Det var inte jag. Igen

Lilla scenen