×
En del av Stockholms stad
Bibliotek
Foto: Magnus Länje

Arkiverat evenemang:

Nyöppning av Biblioteket


tisdag 15 augusti 2017
Våning 2 • Fri Entré


Varmt välkommen tisdag 15 augusti när biblioteket med TioTretton, Serieteket, Film & Musik och Skönlitteratur & Konst nyöppnar i helt ombyggda lokaler på våning 2 i Kulturhuset Stadsteatern!

Hålltider:

13.00: Musik av Emblakvartetten, en klassisk stråkkvartett som bjuder på allt från klassiskt till visa och pop.

13.00–15.00: Unik chans för vuxna att besöka TioTretton, vårt bibliotek för barn mellan 10 och 13 år.

13.30: Invigningstal av Roger Mogert, stadsbyggnads – och kulturborgarråd, Benny Fredriksson, VD Kulturhuset Stadsteatern och Åsa Mårtensson, Litteratur- och bibliotekschef Kulturhuset Stadsteatern, som följs av sång med GET UP Soul Choir.

GET UP Soul Choir är en gospel- och soulkör uppstartad av Elin EllyEve Svensson. Syftet med kören är att sprida glädje och hoppfullhet med musik och texter som kan tilltala alla, att inte bara sjunga kyrkliga sånger och nå ut till en större publik med energin och glädjen som finns i körmusik inom soul och gospel.

16.00: Vernissage för Nya Norrland – en utställning av Mats Jonsson. Mats Jonsson har i flera självbiografiska serieromaner tecknat både sin barndom i Ångermanland och livet som inflyttad Stockholmsbo. I Nya Norrland kastar han sig handlöst ned i den klyfta mellan stad och land som blivit en av vår tids stora konflikter. Mats Jonsson finns på plats med bokförsäljning och signering. I samarbete med Galago.
Läs mer om utställningen här.

17.00: Scensamtal med Mats Jonsson om serieromanen och utställningen Nya Norrland. Moderator: kulturjournalisten och radioproducenten Maja Åström.

Den 15 augusti är det även öppet hus i Kulturhuset Stadsteatern med en mängd aktiviteter från alla olika verksamheter, läs mer här.